avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Retinere masina de catre service auto
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Retinere masina de catre service auto

Am reparat masina prin CASCO masina la un service cu care ei au decontare directa, dar cu accpt de plata. Cei de la service nu imi dau masina pentru ca nu s-a dat accptul de plata.

Este legal sa mi se retina masina pana la acceptul de plata? Daca da, in baza carei legi??

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Popescu , Avocat 15:21, 20 August 2012
nu, nu este legal. respectivii trebuiau sa accepte efectuarea reparatiilor doar dupa ce obtineau acceptul de plata, iar pana la acel moment sa refuze efectuarea reparatiilor. Daca au acceptat sa faca reparatiile, au facut-o asumandu-si acest risc.
Faceti o plangere penala impotriva service-ului auto pentru abuz de incredere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor! autoturismul imi este retinut fara drept gixone gixone Am o polita CASCO AUTO la OMNIASIG Galati. Am deschis un dosar de daune la ei acu o luna, iar reparatia s-a efectuat la service-ul S.C. ENA GRUP S.A Gala si ... (vezi toată discuția)
Dosar de dauna neaprobat de asigurator dar service-ul a facut reparatia fara acordul meu bogdan.voinea bogdan.voinea As dori sa depun o reclamatie pentrul abuzul celor de la service-ul [editat - Regulamentul forumlui nu permite postarea numelor persoanelor fizice sau jurdice ... (vezi toată discuția)
Reparație auto efectuată fără aprobarea asiguratorului Alex265 Alex265 Bună ziua. Am rugămintea să mă ajutați cu următoarea situație. Am avut o poliță CASCO la un anumit Asigurator cu valabilitate până la data de ... (vezi toată discuția)