avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... adeverinta angajator cu veniturile pe 12 luni
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

adeverinta angajator cu veniturile pe 12 luni

Doresc sa ma ajutati iin legatura cu adeverinta necesare la stabilirea indemnizatie de 85%:

1-in monitor apare :"....in cuantum de 85% din media veniturilor profesionale realizate in ultimele 12 luni din ultimul an anterior datei nasterii copilului....." iar in mas media apare notiunea de venituri nete ,prin urmare care venituri se trec in adeverinta ?
2-in HG 1682/10.12.2008 la pct.10 al.5 se precizeaza:"In situatia in care in cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului se constituie numai din perioadele asimilate ...cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului este de 600 lei.Daca persoana realizeaza venituri o perioada de cateva luni in interiorul celor 12 luni,baza de calcul pentru stabilirea cuantumului indemnizatiei pt.cresterea copilului este reprezentata de suma totala a veniturilor realizate in aceste luni,impartita la 12 luni "

De la AJPS am primit un formular de adeverinta unde se cerea venitul net realizat cu mentiunea ca falsul in declaratii se pedespeste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda .... prin urmare.... sunt complet derutata !

Multumesc !





Cel mai recent răspuns: laura gaga , utilizator 12:55, 26 Mai 2009
1. Daca ati fi citi mai bine HG nr.1682/2008 ati fi vazut ca este vorba de veniturile nete realizate ... citez din aceasta hotarare , pct.5 :
Art. 5. - Veniturile din salarii, din activitati independente si din activitati agricole prevazute la art. 1 alin. (3) din ordonanta de urgenta, denumite in continuare venituri, sunt cele definite la art. 55 alin. (1) si (2), art. 46 alin. (1)-(4) si la art. 71 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si reprezinta valoarea obtinuta dupa aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii, corespunzator fiecarei categorii de venit.

2. In situatia in care cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului se constituie numai din perioadele asimilate prevazute la art. 4 alin. (7) in care nu sunt realizate venituri, cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului este de 600 lei. Exemple de perioade asimilate, perioada in care s-a beneficiat de indemnizatie de somaj, stabilita conform legii; perioada in care s-a beneficiat de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani, respectiv pana la varsta de 3 ani in cazul copilului cu handicap etc. In aceste perioade, nu s-a realizat venituri profesionale ci doar s-a beneficiat de indemnizatiile prevazute de lege.

Daca persoana realizeaza venituri o perioada de cateva luni in interiorul celor 12 luni, baza de calcul pentru stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului este reprezentata de suma totala a veniturilor realizate in aceste luni, impartita la 12. In acest caz, se ia in calcul toate veniturile realizate de persoana indreptatita, obtinute in conditiile art.5, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate prevazute de lege.
As vrea sa stiu daca ati primit lamuriri de la cineva de la primarie si stiti cu siguranta ca se iau in calcul si veniturile din CIC. La art 19.1 sunt doua art care se contraczic: art 1 si art 5
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil dydy26 dydy26 Am o intrebare.............vreau sa optez pentru indemnizatia de 85% .Problema este ca eu am salar de 1652 brut si net 1200.In ultimele 3 luni am fost in ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil sweetlacry sweetlacry buna ziua. am si eu o intrebare concediu de crestere a copilului se calculeaza din momentul in care nasti pe 12 luni in urma sau de cand ramai insarcinata? si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil gm_12 gm_12 Am o intrebare legata de calcularea indemnizatiei de crestere copil. Daca in cele 12 luni anterioare nasterii copilului, 6 luni am fost studenta si nu am ... (vezi toată discuția)