Buna ziua
Am lucrat la o firma pana in decembrie 2011 . In contabilitate am inregistrat multe acte la ordinul administratorului ca de exemplu :
- imi aducea bani (10.000 sau 25.000 ) pe care ii depunean la banca si pe urma reglam casa cu facturi cu chitanta de la o alta firma colaboratoare sau pur si simplu faceam dispozitie de incasare pe administrator , specific ca eu le faceam , -stornam facturi pentru ca sa nu platim tva -de exemplu in decembrie am stornat aproape 100.000 binenteles dupa ce am sunat clientii neplatnici si m-am inteles cu ei
-in perioada 2010-2011 toti angajatii au fost scosi in somaj dupa acea reangajare cu 2 ore - in acea perioada eu depuneam banii la banca , emiteam facturi si exista semnaturile mele peste multe acte inclusiv (eram chiar imputernicita la banca )
-in acea perioada nici macar nu a mai venit control itm - era aranjata treaba
-salariile le luam la negru , exista tabele cu explicatiile dispozitiilor de plata sau incasare pe administrator
-bonuri de combustibil operate , banii ii lua administratorul si eu reglam casa dar specific ca era perioada cand era doar 1 sau 2 angajati cu 2 ore si ei
- mai mergeam si la licitatii cu acte false -contracte de munca sau colaborare false
Si multe alte mizerii pe care le faceam dar acum dupa 8 luni apare problema ! Ma tot suna ca am furat firma de 10.000 lei si ca sa mergem la notar sa semnam un act de imprumut ca daca nu se duce la politie sa faca plangere . Credeti-ma ca traiesc un cosmar si e destul de agresiv . Ce ar trebui sa fac eu daca depune plangere ?
Cu stima .
Daca nu exista dovezi ca ati sustras acei bani nu veti avea probleme.
Incercati sa mergeti insotit de avocat la o intalnire cu el ca sa va lamuriti mai bine si ca sa nu va forteze sa semnati ceva.
Pfa-tva
tzuku51
Activez ca PFA.In anul 2009 am depasit plafonul de 119,000 pentru a ma declara platitor de tva cu 300 lei.Pur si simplu am adunat gresit,fara nici o ... (vezi toată discuția)