Pt adi_2010
In cazul meu, instanta nu a pus din oficiu poprire pe salariu
In speta dv., instanta nu a dispus din oficiu poprire pe salariu, deoarece poprirea se dispune de catre instanta de fond, iar in cazul actiunilor ce au ca obiect pensia de intretinere instanta de fond este Judecatoria.
Dupa cum ati mai specificat, la Judecatorie debitorul a declarat ca nu lucreaza si v-a propus suma de 500 lei cu care dv ati fost de acord. Avand in vedere faptul ca debitorul nu lucra, instanta de fond, Judecatoria, nu avea cum sa dispuna din oficiu infiintarea popririi deoarece nu avea unde trimite adresa.
desi exista adeverinta de salariu adusa la dosar si stabilita o suma de plata
Suma de plata la care dv faceti referire, respectiv pensia in cuantum de 1000 lei si adeverinta de salariu exista la dosarul dv in apel, iar instanta ce a schimbat suma datorata ca obligatie de intretinere, respectiv Tribunalul, nu avea cum sa dispuna din oficiu infiintarea popririi, deoarece in speta dv nu este instanta de fond.
Pe de alta parte, Judecatoria nu are de unde sa stie ce s-a intamplat mai departe in acel dosar, dosarul se va intoarce la Judecatorie abia dupa epuizarea cailor de atac.
am o decizie pentru o pensie de intretinere, investita cu formula executorie, am apelat si la un birou de executari silite care a inaintat instantei o cerere de infiintare poprire, timp in care, insa, mi se plateste doar o parte din pensie,
Executorul nu trimite instantei cerere de infiintare a popririi, ci cerere de incuviintare a executarii silite, fara de care nu poate trece la executarea propriu-zisa. De regula, astfel de cereri primesc termene scurte. Dupa ce obtine hotararea de incuviintarea a executarii silite, executorul va trimite poprirea direct tertului poprit. Abia dupa ce tertul poprit si nu isi indeplineste obligatia de a retine si vira suma datorata, executorul poate solicita instantei validarea porprii. Dar, pana la infiintarea popririi, debitorul va plateste atat cat scrie in hotararea instantei de fond respectiv cei 500 lei.
Intr-un final, daca tertul poprit nu poate retine si vira suma de 1000 lei, va trebui sa aveti in vedere posibilitatea ca debitorul sa aiba mai multe popriri, iar distribuirea lor se face in ordinea prevazuta de art. 563 cod pr. civ.