Am am efectuat o facultate cu profil economic si am obtinut diploma de economist. In cazul de fata daca detin un S.R.L. pot semna eu actele contabile ale firmei?
Dupa ample cautari am gasit ceea ce ma interesa in noua ordonata de urgenta. Insa, pe langa asta, in ordonanta respectiva este un articol pe care nu l-am inteles, si anume:
„(11) Persoanele care în exercițiul financiar precedent au înregistrat cifra de afaceri netă sub echivalentul în lei al sumei de 35.000 euro și totalul activelor sub echivalentul în lei al sumei
de 35.000 euro pot opta pentru un sistem simplificat de contabilitate, aprobat prin ordin al ministrului finanțelor publice."
Cu alte cuvinte, daca indeplinesc cerinta mai sus mentionata, trebuie sa fac o cerere catre ministerul finantelor publice pentru a adopta un sistem simplificat de contabilitate? Sau cum se procedeaza? Nu exista posibilitatea ca de la infiintarea firmei sa adopt acest sistem?
De asemenea, bilantul anual trebuie semnat doar de catre persoana cu studii superioare economice sau si de catre un expert contabil?
1.Nu se face cerere. Se adopta pur si simplu daca indepliniti conditiile.
2.La bilantul anual veti vedea ca exista multe persoane care il pot semna inclusiv dvs. Nu este necesara semnatura unui expert contabil, decat in cazul in care nu sunteti sigur de date.
Am terminat si eu o facultate cu profil economic, pe diploma de licenta e trecut ”Licentiat in stiinte economice”, in cazul acesta pot sa tin evidenta contabila par-time si sa semnez pe bilant? angajata cu contract de munca pe 2 ore .
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Bilant la 30.06.2011
ioanaep
Buna ziua,
Singura conditie pe care trebuie s-o indeplineasca societatile pentru a nu depune bilant la 30.06.2011 este sa aiba cifra de afaceri sub 35000 ... (vezi toată discuția)