avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... spor la salariu personal contractual
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

spor la salariu personal contractual

buna ziua,
sunt salariat contractual la o primarie sef serviciu voluntar situatii urgenta , am obtinut in luna iulie o diploma de licenta si intrebarea mea este daca pot obtine la salariu vreo majorare de 15 sau 20 %, in urma studiilor superioare efectuate?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: MAIKIMAUS , utilizator 11:41, 5 Octombrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
De la 1 ianuarie 2012 salariul brut minim pe tara s-a stabilit la 700 lei pentru un program complet de lucru iar angajatorul nu mai are obligatia legala de a respecta coeficientii minimi de ierarhizare .

Daca nu exista un contract colectiv de munca aplicabil salariul este cel negociat de parti si nu poate fi mai mic de 700 lei atat pentru salariatul cu studii superioare cat si pentru salariatul cu studii medii precum si pentru salariatul fara studii.
am fost... insa raspunsul a fost unul negativ! ceva legat de legea salarizarii unice! de aceea am apelat la domniile voastre! multumesc!
La bugetari nu se negociaza nici un salariu! Acesta este stabilit in functie de legile speciale de salarizare. Si intr-adevar, la promovarea conform studiilor absolvite, de multe ori ramanem doar cu onoarea, intrucat legea salarizarii unice 284/2010 prevede ca incadrarea se face in categoria studiilor superioare, in gradul profesional imediat superior celui de debutant pentru care salariul este mai mic decat cel avut pe studii medii. Ca urmare, tot legea prevede ca, in cazul in care salariul rezultat in urma promovarii este mai mic decat cel de dinainte, se pastreaza salariul mai mare (adica cel de pe studii medii). Nici gand de vreo marire de 10-20%!
sa inteleg ca nu primesc niciun spor la salariu? dar din ce am inteles de la RU ca pe postul meu de sef SVSU nici nu pot sa avansez conform studiilor superioare...asta nu cred ca este in conformitatecu legea 284??
multumesc!
Ultima modificare: Joi, 23 August 2012
mopeda, utilizator

Alte discuții în legătură

Salarizarea se face dupa functia ocupata sau dupa incadrare? zama cristian zama cristian Buna ziua. Cum se stabileste clasa de salarizare si coeficientul de ierarhizare in cazul personalului contractual incadrat conf. L 284/2010 ca Inspector de ... (vezi toată discuția)
Salarizare sef svsu zama cristian zama cristian Sunt Seful SVSU dintr-o primarie,la data angajarii aveam studii medii, am absolvit ,intre timp, o facultate de stat (admin.pub),mi s-a marit salariul de la 788 ... (vezi toată discuția)
Reincadrarea in anul 2011 zama cristian zama cristian Are cineva cunostinte in domeniu, al resurselor umane, despre cum se reincadreaza Seful SVSU in 2011, atunci cand acesta are studii superioare si in anul 2008 ... (vezi toată discuția)