Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca dupa noul cod de procedura civila, care ar urma sa intre in vigoare de la 1 septembrie 2012, se poate pune poprire pe salariul sotului-debitoarei, daca debitorul-sotia nu are venituri salariale?
Dacă la înființarea PFA nu s-a avut în vedere separarea patrimoniilor - cel personal de cel de afectațiune destinat doar activității PFA-ului - separare care trebuie operată la Reg. Comerțului pentru opzabilitatea față de terți, se va răspunde cu bunurile aflate în patrimoniul personal al persoanei respective.
Urmărirea bunurilor aflate în proprietate comună se poate face doar după partaj când acestea devin proprietate exclusivă al celui urmărit.
Poprirea este abuziva si trebuia sa promovati o contestatie la executare in termenul de 15 zile de cand ati aflat de poprire.
Persoana fizica si cea juridica au patrimonii distincte, iar obligatiile personale ale persoanei fizice autorizate nu pot fi garantate cu veniturile salariale ale sotiei.
Bunurile comune ale sotilor nu pot fi urmarite direct de creditorul personal al unuia dintre soti, ci trebuie, in prealabil, individualizate drepturile asupra respectivului bun, prin stabilirea cotei de contributie a fiecaruia dintre soti.
Numai dupa aceasta operatie bunurile atribuite prin impartire devin bunuri proprii ale fiecaruia dintre soti si este posibila urmarirea lor de catre creditorul personal al unuia dintre soti.
Executare silită
floryn35
În cadrul unei executări silite în care eu sunt creditorul executorul judecătoresc a pus poprire pe sumele câștigate în instanță de debitor și soția ... (vezi toată discuția)