avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 269 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Salariata gravida nu anunta angajatorul despre starea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Salariata gravida nu anunta angajatorul despre starea ei

O salariata insarcinata care nu a facut scris si nu a adus de la mediucul de familie adeverinta precum ca este insarcinata si acum urmeaza sa nasca (Lucreaza la birou ) . Daca nu a scris ca este insarcinată ma mai pot duce eu la ITM dupa atata timp sa ii inştiinţez? Ce ar trebui sa fac sa evit amenda itm in cazul unui control?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:46, 22 August 2012
Art. 7 din OUG nr.96/2003:
(1)În termen de 10 zile lucratoare de la data la care angajatorul a fost anuntat în scris de catre o salariata ca se afla în una dintre situatiile prevazute la art. 2 lit. c)-e), acesta are obligatia sa înstiinteze medicul de medicina muncii, precum si inspectoratul teritorial de munca pe a carui raza îsi desfasoara activitatea.
...

Depasirea acestui termen este sanctionata cu amenda de la 2500 la 5000 lei, potrivit art.27 alin.1 din OUG nr.96/2003.
Daca salariata gravida nu a anuntat in scris despre starea ei angajatorul nu mai are nici o obligatie fata de ea decat dupa ce sarcina este vizibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anuntare itm salariata insarcinata musetel musetel Buna seara, Va supun atentiei urmatoarea situatie: O microintreprindere cu o singura salariata isi are sediul acasa la administrator, iar angajatul ... (vezi toată discuția)
Instiintare itm alinaraduta alinaraduta Buna dimineata! Mai este valabila instiinatrea itm ului cand o salariata este insarcinata? Daca da ce amenzi sunt pentru neinstiintare? Multumesc! (vezi toată discuția)
Anunt angajata insarcinata - itm Patience Patience Trebuie anuntat ITM-ul daca avem o angajata insarcinata? Imi poate spune cineva un temei legal? As vrea sa studiez un pic situatia Multumesc (vezi toată discuția)