avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatie fara administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatie fara administrator

Buna ziua....as dori si eu daca se poate sa ma ajutati cu unele raspunsuri....de un an de zile blocul in care locuiesc nu are administrator...este legal asa ceva?....de asemenea asociatia de locatari nu are nici o persoana care sa fi urmat vreun curs de administrator sau contabil...asadar calcularea intretinerii este facuta de persoane fara nici o pregatire...este normal?....va multumesc
Cel mai recent răspuns: giugiuc , utilizator 16:58, 25 August 2012
Conform dispozitii L nr 230/2007 si normele acesteia de aplicarea HG nr 1588/2007 prestarea activitatii de administrator de imobil,legal nu poate fi exercitata decat prin persoane fizice atestate de autoritatea locala sau prin persoane juridice specializate
Daca la nivelul condominiului dvs nu exista interes pentru respectarea si aplicarea unitara a dispozitiilor in vigoare,pentru reglementarea situatiei aveti dreptul sa sesizati oficial presedintele de asociatie ,iar daca acesta prezinta dezinteres puteti sesiza oficial serviciul specializat din primarie
Prezumtiile dumneavoastra pe ce se intemeiaza ? Considerati ca nu sunt calculate corect sumele de la intretinere ? Presedinte de asociatie aveti?
da...vi se pare normal ca dupa un an de zile sa imi puna penalizari?....luna trecuta mi-au aparut penalizari calculate pentru luna septembrie anul trecut?credeti ca este normal?
In legislatia asociatiilor de proprieatri (legea230/2007) se specifica faptul ca asociatia de proprietari poate sa angajeze... Adica nu este o obligatie sa angajam, ci putem apela si la o firma de administrarea, ori chiar, asa cum prevede aceeasi legislatie, membrii comitetului pot prelua sarcinile administratorului. Iar acestora nu li se cere sa aiba atestat de administrator.
Art. 35. -
(1) Pentru activitatea de administrare care include activităţi de administrare tehnică, de contabilitate şi casierie, asociaţia de proprietari poate angaja fie persoane fizice atestate pentru funcţia de administrator de imobile, fie poate încheia contract de administrare cu persoane juridice specializate şi autorizate
pai si daca in tot comitetul nu sunt nici macar persoane cu studii medii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie intretinere Radu_Chiran Radu_Chiran Cui ma pot adresa, ma refer la un organ abilitat, pentru a contesta calculul intretinerii si al penalizarilor, pt 2luni? La modul ca administratora imi zice sa ... (vezi toată discuția)
Sesizare administrator bloc aurel1983 aurel1983 Cui ma pot adresa cu o sesizare impotriva presedintelui de bloc? Cenzorului si apoi, pe cale ierarhic superioara, Primariei de sector? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis doru6 doru6 Stiu ca s-a mai discutat acest aspect, insa totusi nu m-am lamurti. Stau la etajul 4, intr-un bloc de 4 etaje, vreau sa spun ca ne ploua in casa de ani buni, ... (vezi toată discuția)