Buna ziua , prorblema mea se prezinta in felul urmator :
Am castigat in instanta o casa +teren , imobilul mi-a fost predat de primarie prin proces verbal de predare primire , pe procesul verbal este precizat sa se respecte art 15 din legea 10/2001
Ce trebuie facut in continuare ?
Am primit lista cu cei care au contract de inchiriere , solicitand-o de la Administratia fondului imobiliar , iar in aceast act este precizat din nou : "Ca urmare , contractuld e inchiriere detinut de dvs cu S.C Romvial S.A isi inceteaza aplicabilitatea, urmand ca noul proprietar sa va respecte dreptul de locatiune conform prevederilor art.15 din legea nr 10/2001 .
Citind articolul cu numarul precizat am descoperit mici nelamuriri in cazul meu :
Art. 15
(1) Contractele de închiriere prevăzute la art. 6 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 40/1999 se vor încheia pentru o perioadă de 5 ani. În cazul în care chiriaşului i se pune la dispoziţie o altă locuinţă corespunzătoare, acesta este obligat să elibereze de îndată locuinţa ocupată. (Imobilul nu a fost instrainat nimanui deoarece el se afla in litigiu)
(2) Neîncheierea noului contract de închiriere în cazul prevăzut la art. 9 şi 10 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 40/1999, cauzată de neînţelegerea asupra cuantumului chiriei cerute de proprietar sau de pretenţia acestuia de restrângere a suprafeţei locative pentru persoanele prevăzute la art. 32 alin. (1) din aceeaşi ordonanţă, atrage prelungirea de drept a contractului de închiriere până la încheierea noului contract.
Doresc sa precizez urmatorul aspect Contractele de inchiriere sunt incheiate cu romvial la 4 persoane , 2 dintre acestea in anul 1991 , 1 in anul 1992 , si altul in anul 1973
Ce pot face in continuare si ce trebuie facut conform acestui articol legislativ ?
Cate persoane pot intra pe un singur contract una singura sau o intreaga familie?
Care sunt drepturile mele si care sunt drepturile chiriasilor ?
Exista vre-o posibilitate in care pot fi evacuati mai devreme de 5 ani?
Asa este cassy ai perfecta dreptate , la fel am proedat si la castigul imobilului , acum astept sa primesc hartia cu lista oficiala a chiriasilor , si dupaia vad ce este de facut , pe masura ce se ivesc idei si intrebari noi nu voi omite sa le pun .
Salutare tuturor revin cu noi informatii , am vorbit cu avocatul meu si mi-a spus sa obtin lista cu chirasii si contractele de la ROMVIAL , toate bune si frumoase la romvial am depus cererea de aproape 2 luni si revenim la ei pentru a afla care este situatia juridica a dosarului.
Mergem la doamna Iuliana Surcel (cea care se ocupa de dosareala la secroatele 1 , 3 , 5 , 6)
la care dansa ne ia pe un ton foarte superior ca sa revenim in luna octombie , incercam sa cerem informatii de ce nu s-a intamplat nimic pana acum, iar in secunda 2 suntem invitati afara si ni se inchide usa in nas , am mers la directoare si am explicat situatia si dansa la fel ne spune ca ei nu mai au program si la fel ne invita afara .In acest caz .. Precizez ca programul este pan la ora 14 , fiind ora 13:30
Ce pot face cui ma pot adresa? , pentru a depune o reclamatie este un drept al meu care nu mi se respecta pe fata .