avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit a 2-a proprietate
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit a 2-a proprietate

Buna ziua,
Am o proprietate dinaintea casatoriei.
In 14 am facut receptia de finalizare a lucrarilor casei, a doua probrietate, bun comun al meu si al sotului.
In 16 am primit receptia de la primarie cu care am fost la taxe si impozite, am declarat constructiile. Deoarece autorizatia de construire este pe numele sotului, initial s-au inreg. constructiile doar pe numele sotului. Am revenit cu contractul pe teren si extrasul cf la primaria si ca urmare am fost trecuta si eu alaturi de sot.
Intrebare: cand am declarat constructiile i-am explicat doamnei ca eu mai am un apartament pe langa jumatatea din casa. Mi-a spus ca este in regula daca dupa ce imi fac cartea de identitate in orasul cu casa, casa devine prima proprietate si apartamentul a 2-a, ma duc si platesc impozit majorat la apartament. OK, ma duc in orasul cu apartamentul explic tot si imi spune ca pana in momentul in care imi iese buletinul a doua proprietate este casa, platesc impozit majorat pt casa, si abia dupa ce am buletinul pe adresa casei a 2-a proprietate devine apartamentul si platesc impozit majorat pt apartament.
Eu vreau sa le dau banii si ei nu vor sa mi ia!#-o
Ce sa ma fac cu doamnele de la primaria, eu cred ca ii buna varianta celei de-a doua, pt ca daca o ascult pe prima raman vreo doua saptamani in care nu platesc impozit majorat pt a doua proprietare, si pt 3 lei nu vreau probleme:((? Cum procedez????

Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2012
alina_f, utilizator
Cel mai recent răspuns: alina_f , utilizator 20:20, 24 August 2012
Imobilul care este adresa de domiciliu se impoziteaza normal de la data obtinerii. El se calculeaza si pe fractiuni.
Inteleg ca mutatia o aveti in orasul unde detineti apartamentul, dvs trebuie sa mergeti la primaria unde detineti casa, completati Declaratia speciala, privind detinerea mai multor imobile, anexati o copie dupa buletinul dvs si eventual o copie dupa actul apartamentului de unde reiese ca doar dvs trebuie sa fiti majorata, sotul nefiind proprietar la apartament. Un exemplar din aceasta Declaratie speciala cu nr. de inregistrare, o depuneti si la primaria unde detineti apartamentul.

Dupa ce faceti mutatia in orasul unde detineti casa, mergeti la primaria din acel oras, depuneti Declaratia speciala RECTIFICATIVA, privind schimbarea domiciliului, un exemplar il duceti si in orasul unde detineti apartamentul, in acest fel majorarile necesare pt imobilelelor dvs se va face de fiecare data cu data schimbarii buletinului, precum si a detinerii celei de-a doua proprietatii, dupa caz.
Va multumesc foarte mult. Asa am facut!
O seara placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare casa camelia_b camelia_b Buna, Vreau sa stiu ce solutie exista ca atunci cand vom intabula casa construita de mine si sotul meu, pe actul de proprietate sa fim amandoi trecuti. ... (vezi toată discuția)
Doua cladiri, mod de intocmire declaratie fiscala chiochiu chiochiu apartamentul detinut impreuna cu sotul se considera 50% sau cladire intreaga? am construit o casa pe un teren mostenit doar de mine si autorizatia de ... (vezi toată discuția)
Impozit cladiri bveronica bveronica buna ziua am construit o casa la care urmeaza sa se faca receptia si sa se stabileasca impozitul aferent, in urma unui act de vanzare cumparare de ... (vezi toată discuția)