Buna la toata lumea.
Am nevoie de putin ajutor si tin sa multumesc anticipat pentru el.
Am avut o firma care a fost radiata anul trecut ( pe site-ul MF apare asa : Stare societate: DIZOLVARE CU LICHIDARE(RADIERE) din data 15 Noiembrie 2011 )
Doresc sa infiintez un nou SRL cu mine ca administrator si as vrea sa stiu daca ACUM fantoma fostei firme ma mai poate urmari ( fosta firma n-a avut impozitul forfetar platit dar ca printr-un miracol a fost sters cu vederea ... ). Cert este ca acesta este statutul ei acum ...
Stiu ca pare cam stupida intrebarea dar ... exista sanse sa pot folosi acelasi nume ?
Nu trebuie sa depuneti niciun certificat fiscal. Registrul comertului are incheiat un protocol cu ANAF-ul si o sa va ceara cazierul fiscal de la acestia in format electronic. Pentru a putea sa va infiintati o alta firma trebuie sa indepliniti conditiile prevazute de art. 6 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata si sa nu aveti fapte inscrise in cazierul fiscal care va fac incompatibil cu statutul de fondator/asociat/administrator. Puteti sa obtineti aceiasi denumire dupa a trecerea a doi ani de la radierea vechii firme( art. 39 alin. 9 din Legea nr. 26/1990 privind registrul comertului)