avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Reinfiintare firma dupa lichidarea uneia anterioare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Reinfiintare firma dupa lichidarea uneia anterioare

Buna la toata lumea.
Am nevoie de putin ajutor si tin sa multumesc anticipat pentru el.

Am avut o firma care a fost radiata anul trecut ( pe site-ul MF apare asa : Stare societate: DIZOLVARE CU LICHIDARE(RADIERE) din data 15 Noiembrie 2011 )

Doresc sa infiintez un nou SRL cu mine ca administrator si as vrea sa stiu daca ACUM fantoma fostei firme ma mai poate urmari ( fosta firma n-a avut impozitul forfetar platit dar ca printr-un miracol a fost sters cu vederea ... ). Cert este ca acesta este statutul ei acum ...

Stiu ca pare cam stupida intrebarea dar ... exista sanse sa pot folosi acelasi nume ?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:11, 25 August 2012
Nu trebuie sa depuneti niciun certificat fiscal. Registrul comertului are incheiat un protocol cu ANAF-ul si o sa va ceara cazierul fiscal de la acestia in format electronic. Pentru a putea sa va infiintati o alta firma trebuie sa indepliniti conditiile prevazute de art. 6 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata si sa nu aveti fapte inscrise in cazierul fiscal care va fac incompatibil cu statutul de fondator/asociat/administrator. Puteti sa obtineti aceiasi denumire dupa a trecerea a doi ani de la radierea vechii firme( art. 39 alin. 9 din Legea nr. 26/1990 privind registrul comertului)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata taxei forfetare coroana regala coroana regala Buna ziua, As dori sa stiu ce s-ar intampla daca nu platesc taxa forfetara pe acest an?Am o firma dizolvata prin hotarare judecatoreasca din cauza nedepunerii ... (vezi toată discuția)
Radiere societate inactiva - modalitati Ersin Dervis Ersin Dervis Buna ziua ! Am o societate fara activitate, am suspendat activitatea acum 3 ani aproximativ , stiu ca perioada de desuspendare a activitatii este de 3 ani, ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar la societate dizolvata topan.mfg topan.mfg O societate este dizolvata la cererea REg. Comertului, in aprilie 2009 (hotarare ramasa definitiva) Societatea nu a mai depus bilant din 2006, are patrimoniu ... (vezi toată discuția)