avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare cu uzufruct.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare cu uzufruct.

Buna seara!
Mama si cu mine am mostenit de la sotul, respectiv tatal defunct 2 imobile. Eu am fost casatorit iar in urma casatoriei au rezultat 2 minori. Dupa divort, copii au ramas in grija mamei. Ulterior am mai facut un copil cu actuala doamna cu care convietuiesc. Doresc ca, imobilul in care locuim -doamna si cu mine-(unul din cele mostenite) sa revina exclusiv minorului rezultat. In urma partajului dintre mama si mine si stabilind impreuna cu aceasta ca imobilul in care locuiesc sa-mi apartina in intregime, pot vinde minorului casa in care locuiesc dar, acesta sa intre in posesie doar dupa moartea mea? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ionescu-bebe , utilizator 22:13, 22 August 2012
Puteti sa faceti contract de vanzare cu clauza de uzufruct pentru dvs. si noua partenera. Trebuie sa aveti pentru cumparator, datorita faptului ca este minor, un reprezentant, mama dvs sau alta persoana, care sa fie delegata de catre Autoritatea tutelara sa faca acest lucru, sa semneze in numele minorului.
Mama minorului nu poate semna in locul lui? Actul de vanzare-cumparare nu poate fi atacat de ceilalti doi copii din casatoria anterioara?
Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2012
ionescu-bebe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare cu drept de uz viager incheiat intre tata-fiu diana74 diana74 Buna seara,se poate ataca in instanta contractul de vanzare-cumparare incheiat intre tata si fiul din a doua casatorie in anul 2012 .Defunctul a murit in anul ... (vezi toată discuția)
Mostenire conditionata lemia50 lemia50 Buna seara.Am fost proprietara a unui apartment pe care l-am trecut pe numele fiicei mele prin contract de vanzare cumparare,cu clauza sa locuiesc acolo pana ... (vezi toată discuția)
Mostenire, donatie sau vanzare-cumparare ioti ioti Buna ziua, am o problema destul de complicata la care am nevoie de ajutor: prima data sa va fac o mica schema a familiei ca sa va puteti da seama despre ce e ... (vezi toată discuția)