avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In caz de mostenire, cum se poate ocoli executarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In caz de mostenire, cum se poate ocoli executarea silita

Buna ZIua ,
Am un credit de nevoie personale neplatit fara garantii , probabil urmatorul pas va fi executarea silita ( momentan nu figurez cu nici un bun pe numele meu, ci doar al parintilor ), in cazul unui deces, sau in cazul unei mosteniri pe viitor ( Pentru ca exista un apartament ) cum se poate proceda pentru evitarea executarii silite ?
As vrea sa stiu toate procedurile legale existente!
Va Multumesc ,
Donea a scris:

Mentionez ca mai am si un frate , si parinti mei detin 2 apartamente, ma gandesc pot ceda eu in favoarea lui, sau pot instraina unei persoane de incredere, nu stiu astept sfaturi .
Multumesc frumos

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Joi, 23 August 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
hm ! cam NU prea se poate dar mintea românului poate nu are limite, imaginația merge până dincolo : 1) banca vă va urmări toate conturile și se va îndestula de acolo ; 2) Nu aveți niciun venit, un autoturism etc etc nici măcar salariu ? veți fi urmărit și executat de bancă ; 3) DA, puteți ceda în favoarea fratelui dacă banca nu este iute de picior ori are lipsuri în materie juridică și NU intervine la timp ?!) ; 4) în ziua de azi, chiar mai aveți încredere în cineva ? 5) ca să puteți înstrăina cuiva un bun, trebuie să fți proprietar mai întîi, adică trebuie să admiteți o eventuală succesiune, apoi s-o cedați cuiva.
Multumesc , e cu dus si intors, DA sunt de acord ca mintea Romanului nu prea are limite, dar nici nu sunt de acord cu hotia care o fac banciile, sa te execute silit pentru 3000 4000 de euro sa iti vanda apartament de 60.000. Nicaieri in lumea asta nu exista asa ceva pentru ca exista aceea lege a falimentului ! La noi , NU !
Nu am masina pe numele meu, si daca as cumpara maine o masina as inamatricula-o pe numele unui prieten , da nu am incredere in nimeni , dar si prietenii mai stiu de frica , incat nu s-ar preta pe 10 mii de euro , dupa care si pana la paine sa mearga asistati :) nu de alta dar in romania , intre rusine si frica romanu stie de frica, deci as putea sa ma bazez pe un prieten.
Cat despre apartament , e greu parintii mei inca traiesc si e posibil sa mai traiasca si 10 15 ani de acum incolo si poate, poate se prescrie, sau pana maine, tocmai de aceea am pus problema , e bine daca pot renunta in favoarea fratelui, e singura rezolvare care am mai primit-o de la un avocat, dar iar e problema , frate frate da , daca se insoara si asta cu vreo nebuna si ai suceste mintile si ma zboara ! Nu poti sa sti NIMIC . Ramane singura varianta de conciliere si achitare in timp ! Sau sa se prescrie in 3 ani avand in vedere ca e suma mica , is alti icu probleme mai mari , dar. . . . . .

Va Multumesc


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare Ale1980 Ale1980 In anul 1978 parintii mei au cumparat o casa cu un contract de mana. In anul 2006 eu cu fratele meu decidem sa finalizam contractul legal la notariat, noi ... (vezi toată discuția)
Executare silita- se poate ataca act donatie? ella2012 ella2012 buna, Am un credit bancar garantat cu ipoteca pe un apartament. In cazul in care banca imi va declara creditul scadent si va incepe procedura de executare ... (vezi toată discuția)
Imprumut bancar corinalovely corinalovely Buna Ziua Fratele meu a facut un imprumut bancar pt a-si cumpara un apartament acum un an. In prezent e in imposibilitatea achitarii ratelor bancare...ceea ce ... (vezi toată discuția)