avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general D112
Discuție deschisă în Contabilitate în general

D112

1. am angajati la un PFA incepand cu data de 1 august, cand ar trebui depusa D112?
pana in 25 septembrie?
si plata contributiilor aferente statului de plata cand se face , tot in septembrie pana in data de 25 septembrie?

2. daca am 2 puncte de lucru pe un PFA cum procedez la inregistrarea facturilor si a bonurilor de casa? separat pe fiecare punct de lucru? fac dosare separate ptr. fiecare punct de lucru?
va multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 13:56, 23 August 2012
1.Da.
2.Daca este vorba de facturi pentru intrari de marfa,trebuie facuta NIR la care se anexeaza factura.Valoarea la pret cu amanuntul a NIR se trece separat la fiecare punct de lucru in "Raportul de gestiune" ca intrari.Incasarile zilnice efectuate cu bonurile fiscale sau nefiscale,totalizate la sfarsitul zilei in raportul fiscal(Z-tul)se trec ca iesiri in Raportul de gestiune si ca incasari in RJIP.Deci, se tine raportul de gestiune pe fiecare punct de lucru si dosare separate..Incasarile zilnice ale celor doua puncte de lucru,se trec distinct ca incasari in RJIP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nir la facturi paypoint? gabr2015 gabr2015 buna ziua.va rog o explicatie..sun un if neplatitor de tva. am primit facturi de la paypoint pentru vanzarea de incarcari electronice si nu stiu cum sa le ... (vezi toată discuția)
Contabilitate i.i florin_magdici florin_magdici Buna, Am cateva nelamuriri cu privire la preluarea unei I. I caen-comert prod alimentare si nealimentare, tigari, tutun pe scurt un chiosc de cartier Din ... (vezi toată discuția)
Nir, raport de gestiune, bon fiscal la intreprindere individuala? gabi.b gabi.b La o intreprindere individuala ( neplatitoare de tva), obiect de avtivitate comercializare articole vestimentare, care tine contabilitatea in partida ... (vezi toată discuția)