avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat legal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat legal

Poti fi angajat cu carte de munca in regula in doua locuri ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:29, 23 August 2012
"Dreptul la munca nu poate fi ingradit."
Legea nu prevede un numar limitat de contracte de munca, totul e sa va permita timpul.
Art. 35 C.mun. reglementeaza cumulul de functii , si anume:
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Asadar, potrivit textului de lege, cumulul de functii se poate realiza prin incheierea unor contracte individuale de munca indiferent de durata timpului de munca si fara a se preciza numarul maxim de c.i.m. ce pot fi incheiate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Al 2-lea loc de munca ilmagnifico ilmagnifico pot avea al 2-lea loc de munca, legal ?sau macar 4 ore ? (vezi toată discuția)
Care este numar maxim de ore permise de lege pentru a munci indiferent de angajator Catalin_Daniel Catalin_Daniel Buna ziua! Sunt curios sa aflu care este numarul maxim de ore pe zi ce pot fi prestate indiferent de numarul de angajatori. Astfel daca avem un contract de ... (vezi toată discuția)
2 contracte de munca ContSters220240 ContSters220240 1. Conform legilor in vigoare am dreptul sa am doua locuri de munca? Se pot opera acestea in cartea de munca? 2. Pentru sistemul de invatamant, am voie sa ... (vezi toată discuția)