Buna ziua. Sunt in divort cu sotul meu si as dori sa aflu cateva detalii despre partaj.
Casa in care stam este a mamei mele, ea fiind proprietara, eu fiind trecuta pe titlul de proprietate ca mostenitor. Sotul ma ameninta ca si casa o sa intre la partaj, dar din cate stiu eu bunurile mostenite nu intra la partaj.
De asemenea, mai detin si niste terenuri agrigole, iar sotul meu sustine ca poate cere despagubiri pe urma acestora, insa acesta rareori a fost sa munceasca la camp. Poate sa obtina despagubiri la partaj de pe urma terenurilor agricole tinand seama ca muncile agricole au fost in cea mai mare parte facute de mine si mama mea?
De asemenea aveam niste aparate electrocasnice cumparate in timpul casatoriei, acestea fiind pe numele sotului, iar acum acesta sutine ca sunt ale lui, incepand deja sa-si mute din ele fara aprobarea mea, ceea ce nu mi se pare legal.
Ma mai ameninta ca el a avut serviciu si ca ne-a intretinut pe mine si cei doi copii si ca o sa fiu obligata sa-l desbagubesc cu o suma gigantica cand va trebui sa plece, insa el nu s-a intretinut din acel salariu?
Bunurile care exista din-nainte ca acesta sa vina aici pot intra la partaj? Acesta ma ameninta ca anumite bunuri cumparate de parintii mei le vor supune la partaj.
Va rog lamuriti-ma si pe mine. Va multumesc:(
Casa e in proprietatea mamei cu o cota si diferenta e bunul propriu al dvs, fiind mostenit.
Nu poate obtine despagubiri pt munca depusa pe teren chiar daca ar fi depus.. din munca s-a intretinut si pe el si familia lui, ce-i revenea ca obligatie legala.
Bunurile cumparate in timpul casatoriei sunt bunuri comune. Chiar daca le muta din casa, tot bunuri comune sunt. Faceti un inventar al acestora, scrieti-le seriile si le veti imparti la partaj, daca veti dori sa faceti. Ii puteti face si plangere penala pt furt intre soti... macar sa-l opriti sa le mai ia.
Bunurile cumparate de parinti nu se impart ca nu-s ale dvs, sotilor.
offtopic : fiecare utilizator e inregistrat cu un singur cont, nu puteti avea mai multe conturi si nu e corect sa expuneti o problema de pe mai multe conturi de utilizator, e interzis prin regulament