avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... este sau nu un handicap?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

este sau nu un handicap?

mama mea are 58 ani.in urma unui atac cerebral a ramas paralizata.ea are nevoie de supraveghere permanenta,nu are pensie sau alt fel de venit.poate fi incadrata in grad de handicap sau poate benefici de alt fel de venit?
Cel mai recent răspuns: sabadaclarisa , utilizator 16:03, 23 August 2012
Buna,
Cunosc persoana care cu acelasi diagnostic a reusit sa obtina Certificatul de persoana cu handicap in vederea obtinerii indemnizatiei.
Competenta in solutionare este numai comisia de expertiza medicala persoane cu handicap de la nivelul primariei locale,care analizand documentele medicale existente si coroborand cu stare actuala de sanatate a solicitantului,in raport de nomenclatorul afectiunilor care beneficiaza de incadrare in grad de handicap,poate emite decizie/certificat
In cazul in care comisia de expertiza medicala emite certificat de incadrare in grad de handicap, titularul poate solicita serviciului specializat din primarie sa fie luat in evidenta pentru a putea beneficia de facilitatile L nr 448/2006 republicata
In aceste conditii, bineinteles.
Sa nu va mire totusi daca intampinati probleme. Va spun pentru ca am vazut oameni paralizati de la gat in jos in privinta carora medicii de la Comisie au decis ca sunt capabili de munca si sa se intretina singuri.
A fost examinata de comisia judeteana de la pers cu handicap si rezultatul a fost acela ca nu se incadreaza la pers cu handicap,desi ea depinde in totalitate de o alta persoana.ce putem face si unde trebuie sa ne adresam?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grad de handicap loredana69 loredana69 stie cineva sa mi spuna daca evaluarea gradului de handicap in afectarea functiilor vederii se face in functie de dioptrii(acolo unde e cazul)?unde pot gasi ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate c.marius.ro c.marius.ro Buna seara Mama mea are 61 ani.In cursul vietii ea a fost tutore pt un minor timp de 16 ani.In toata aceasta perioada, ea a primit o indemnizatie de la ... (vezi toată discuția)
Tetrapareza spastica parteastanga gradul 1 leonard69 leonard69 As dori sa stiu si eu ce drepturi are persoana cu diagnosticul respectiv? (vezi toată discuția)