avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Procurorii si referendumul
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Procurorii si referendumul

Se stie ca domnii procurori au pornit sa cerceteze ei insasi populatia cu drept de vot care au participat la referendum. in urmatorul caz este persoana in cauza este obligata de dea declaratie scrisa??
Se prezinta d-l procuror, la poarta casei lui nea Ion, ii arata o lista cu nume si semnaturi, il intreaba daca recunoaste semnatura aflata in drptul numelui lui.
Nea Ion ii arata b.I.-ul unde se vede clar ca nu a participat la vot fiindca nu are stampila. Procurorul, ii arata Biblia si ii zice sa dea declaratie scrisa ca nu recunoaste semnatura si ca nu a fost la vot.
Nea Ion poate refuza sa nu dea aceasta declaratie scrisa procurorului????
Daca da cum trebuie sa procedeze in cazul in care este silit si purtat la judecatorie.:-/
Eu nu am intentia sa conving pe nimeni,mi-am aratat propria opinie. Consider de asemea ca telespectatorii Antena 3 nu merita convinsi, ei trebuie sa traiasca in lumea lor ,o lume ghidata pe forta si nerespecarea legilor, deci nu-mi cereti sa va conving .
Kostyka , dacă persoana respectivă nu a comis nicio faptă, înseamnă că există o cercetare abuzivă. Poate depune plângere penală în acest sens , poate să existe un denunţ calomnios şi se poate depune plângere împotriva denunţătorului .
Dacă persoana respectivă dobândeşte calitatea de martor, lucrurile diferă, în sensul că are obligaţia să se prezinte şi să declare ceea ce ştie. Dacă face declaraţii mincinoase, sau nu declară , voit, tot ceea ce ştie, poate fi acuzat de mărturie mincinoasă.
Doamna Amalia , credeam că discutăm o problemă juridică şi nu una de natură politică. Însă pentru lămurirea dvs. , aflaţi că nu sunt telespectator al antenei 3 , iar dacă aş fi ar fi dreptul meu. Iar indiferent al cărui post tv aş fi telespectator şi indiferent de care parte a baricadei, nu îmi voi pierde obiectivitatea. Fiindcă un jurist nu trebuie să facă aşa ceva....sau trebuie? Eu spun că nu.
AmaliaMorlova01 a scris:

Daca nea Ion nu da declaratia in fata procurorilor, atunci poate fi acuzat de impiedicarea infaptuirii justitiei si pot fi luate masuri penale impotriva lui.
Dar de ce sa nu dea declaratie ? Sa aiba USL-ul voturi neanulate ? Sau ce?


Cred ca ar trebui sa studiati mai mult Codul Penal


Dupa ce am studiat in prealabil codul penal am observat ca nu exista infractiunea de impiedicare a infaptuirii justitiei.Asa cum a spus si legally,persoana audiata ce are calitatea de martor si refuza sa dea declaratii, poate fi acuzata de marturie mincinoasa.

Ceea ce se intampla in Romania cu procurorii care ancheteaza oamenii prin curti semnifica doar efectuarea unor acte premergatoare,acte ce se situeaza inafara procesului penal si care nu justifica tonul de obligativitate pe care il folosesc anchetatorii atunci cand pretind informatii de la oameni.Desigur,aceasta obligativitate ar putea exista in momentul in care nea Ion ar fi citat ca martor in cadrul unui dosar de urmarire penala.


Consider de asemea ca telespectatorii Antena 3 nu merita convinsi, ei trebuie sa traiasca in lumea lor ,o lume ghidata pe forta si nerespecarea legilor, deci nu-mi cereti sa va conving .


Stimata doamna,ar fi trebuit sa observati ca acest forum face parte din cadrul sitului avocatnet.ro, nu antena3.ro
Sunt convins ca telespecatorii b1tv traiesc intr-o lume "neghidata" de nimeni:thumbup:
Stimate domn,
Frauda la urne chiar e infractiune!!!!!
Deci pe acest site se dezbat probleme juridice .
Si , gresita impresie ca sunt pro Basescu, eu sunt pentru respectarea legii.Daca legea e facuta sa nu multumeasca pe toata lumea (mai ales infractorii ,de urne sau de drept comun) eu sau cei care sunt pro Basescu, chiar nuavem nici o vina.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Duminică, 26 August 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Doamna Amalia, fără supărare, cred că vă pasă mai mult de Băsescu decât de lege.
ªI lăsaţi-ne vă rog cu lecţiile de drept, că am tocit câteva coduri penale până în prezent.
Oamenii aceia care au fost luaţi ca din oală şi puşi să jure despre ceva ce nu aveau habar, normal că a fost o hărţuire, s-au trezit cu oamenii legii la porţi, în biserică , pe uliţe, oameni în vârstă , sigur că au fost puşi în dificultate. Dacă li s-ar fi trimis citaţii, pe care să scrie şi în ce calitate să se prezinte, era cu totul altceva. Procurorii au mers pe intimidare, semănând teama şi teroarea printre oameni. Iar dacă au făcut ceva trebuie să se dovedească intenţia lor .
ªi ca să să înţelegeţi că şi eu şi sunt convinsă că şi Claudiu este de partea legii , vă asigur că nu consider corect ca cei care vor fi găsiţi vinovaţi de ceva să nu fie traşi la răspundere.
Dar nu ştiu câţi dintre cei care au fost hăituiţi în acel mod, vor fi găsiţi vinovaţi , şi câţi dintre cei nevinovaţi vor mai vota pe viitor. Acest tip de anchete consider că au făcut un mare rău oamenilor .
Fiţi de partea cui doriţi, dar ar trebui să fiţi şi obiectivă, şi să lăsaţi patimile politice la uşa acestui forum când intraţi.

Alte discuții în legătură

Dreptul martorului de a nu da declaratie in procesul penal... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Astazi am avut surpriza sa aflu de la procuror ca martorul nu este obligat sa dea declaratie (in opinia procurorului de caz, evident). Cu alte cuvinte, s-ar ... (vezi toată discuția)
Martor..autoincriminarea LucianAlexandru LucianAlexandru Buna! Am fost condamnat si am executat o pedeapsa de un an si zece luni..dupa un an de cand m-am eliberat am fost citat ca martor pentru un act material din ... (vezi toată discuția)
Incadrare marturie mincinoasa vio99 vio99 Am fost chemat la o declaratie de un procuror in calitate de martor in august 2011 unde am mentionat printr-o declaratie scrisa ca am participat cu alti ... (vezi toată discuția)