avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Intrebare contract de inchiriere
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Intrebare contract de inchiriere

Luna trecuta am gasit o garsioniera pe net de inchiriat,am sunat si am dat de o agentie imobiliara,toate bune,am fost am vazut mi-a placut am luat,dar cand am semnat contractul ei nu au avut act la casa pentru ca nu era facuta succesiunea,dupa jumatate de luna am primit un telefon de la o sora a celui care am inchiriat si imi spuse ca trebuie sa evacuez casa ca nu are unde sta pana se face succesiunea,si ca o sa imi dea garantia inapoi,eu am cerut si suma de bani pe care am platit-o la agentie,ea imi raspune ca si ei au platit la agentie dar pe contract nu scrie cum ca ar fi platit vreo anumita suma la agentie,am renovat si imobilul si acesti bani cica s-ar scade din chirie,ce pot face pentru a-mi recupera banii?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:31, 24 August 2012
Sunt 2 aspecte distincte
1-Suma de bani pe care intentionti sa o recuperati de la agentia imobiliara...agentia a fost de buna credinta ,a intermediat inchirierea garsonierei fara sa aiba cunostiinta despre statutul real al imobilului,astfel incat nu aveti temei legal sa solicitati suma aferenta
2-Prejudiciul cauzat prin achitarea garantiei,a chiriei,pentru renovare eventual o puteti solicita persoanei care s-ia asumat responsabilitatea semnarii contractului de locatiune,in conditiile in care nu detine calitatea de proprietar si avea cunostiinta despre statutul incert al imobilului
Daca pe cale amiabila nu solutionati recupoerarea prejudiciului,unica solutie este actiunea in instanta
1) Agentia era obligata sa verifice actele de proprietate ale imobilului scos la inchiriere, inclusiv situatia juridica a imobilului si cati proprietari sunt. Nu inteleg cum ati incheiat contractul de inchiriere la AFP deoarece si ei trebuie sa verifice semnarea actelor de TOTI PROPRIETARII.
Impotriva agentiei faceti plangere la OPC.
2) Referitor la coproprietarul care s-a dat unic proprietar ( daca asa se prezinta situatia) aveti 2 cai: Plangere la politie pt. inselaciune si/sau actiune in instanta.
AvocatIonescuDuta a scris:

Nu inteleg cum ati incheiat contractul de inchiriere la AFP

Chiriasul nu are obligatia sa inregistreza contractul de locatiune,aceasta reprezinta obligatia exclusiva a proprietarului imobilului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie executare silita ariadnalorena ariadnalorena Buna. Am o mare rugaminte si mi-ati fi de mare ajutor cu un raspuns cat mai prompt. Locuiesc in chirie intr-un apartament iar in data de 25 iulie am primit o ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani de chirie anamaria007 anamaria007 Buna ziua, Acum o luna am inchiriat un apartament prin intermediul unei agentii imobiliare. Chiria platita in avans a fost de trei luni, plus o luna ... (vezi toată discuția)
Probleme agentie imobiliara si proprietar Kanjidots Kanjidots Buna ziua, Am inchiriat un apartament de 2 camere in urma prezentarii si discutiei cu agentul imobiliar, acesta m-a mintit atat pe mine cat si pe martorii ... (vezi toată discuția)