Buna ziua,am facut un precontract de vanzare-cumparare cu bunicii mei pentru casa acestora.Eu trebuia sa achit o ipoteca pe acea casa si apoi sa facem contractul de vanzare cumparare.Eu am achitat acea ipoteca ,intre timp bunicii mei au murit.Mai are vreo valoare acel pre contract.La acea casa mai sunt 2 mostenitori fratele meu ,care nu are nici o pretentie si o matusa(ea nu are copii) care ne face ceva probleme.Care ar fi varianta cea mai buna de a intra in posesia acelei case?
Succesorii universali sunt considerați continuatorii autorului lor, deci atât drepturile cât și obligațiile acestuia se transmit prin succesiune, regăsindu-se în patrimoniul succesorilor.
Antecontractul de vânzare-cumpărare reprezintă o convenție prin care părțile se obligă - una să cumpere, iar cealaltă să vândă. Aceste obligații se transmit, după cum spunem succesorilor.
D-voastră ca și parte a acelui contract aveți posibilitatea de a cere executarea contractului - adică să solicitași moștenitorilor să respecte promisiunea de vânzare a autorului lor.
Cel mai avantajos pentru toată lumea ar fi urmarea căii amiabile - încheierea contractului de vânzare-cumprare la notar, dar dacă există neînțelegeri se poate cere executarea antecontractului și în instanță printr-o acțiune prin care se solicită o hotărâre care ține loc de contract autentic de vânzare-cumpărare.