avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Prelungire pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Prelungire pensie alimentara

Fiul meu a beneficiat de o pensie de intretinere retinuta din salariul tatalui sau care nu platea corect pensia. Acum copilul are 18 ani dar este elev in ultimul an de liceu.
Noi locuim in Franta si nu cunoastem exact adresa tatalui si a locului sau de munca(compania PETROM).
1. Cum se poate face cererea de prelungire a pensiei de intretinere cans nu se cunoaste adresa exacta si veniturile tatalui?
2. Cum voi merge in Romania in octombrie, pot sa fac actiunea de prelungire cu o procura din partea fiului meu?
Multumesc pentru raspunsurile si sfaturile pe care mi le puteti da
Cel mai recent răspuns: Dragos Mateescu , Avocat 12:42, 24 August 2012
Pentru a putea actiona in judecata o persoana trebuie sa stiti unde locuieste pentru ca persoana trebuie sa fie citata in proces. In privinta veniturilor puteti cere ca instanta de judecata sa faca o adresa la locul de munca al paratului, pentru ca angajatorul acestuia sa comunice instantei veniturile realizate. Daca fiul dvs nu este in tara, in baza unei procuri autentificat de notar, dvs il veti putea reprezenta. Pentru a deschide procesul, va trebui sa stiti adresa tatalui si locul sau de munca.
1.Puteti afla domicilul tatatui daca stiti ultima lui adresa si asta se poate afla printr-un cabinet de avocat.
2.Fiul dvs. este major, cererea pensiei de intretinere se face de catre el, cu dovada ca mai urmeaza invatamant la zi. O puteti depune printr-o procura autentica.
Observa ca aveti cunostinta de faptul ca tatal copilului lucreaza la compania Petrom.
Puteti promova actiunea in instanta, cu procura din partea fiului, solicitati pensie de intretinere pe motivul ca fiul se afla in continuarea studiilor (trebuie sa faceti dovada). In instanta aratati care este ultimul loc de munca si solicitati prin intermediul instantei relatii de la acest loc de munca sau de la Inspectoratul teritorial de munca pentru a va comunica locul de munca actual .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ivanov teodora ivanov teodora Buna ziua, as dori daca se poate sa primesc un sfat. Am fost casatorita azi am terminat divortul. Din mariaj avem impreuna un copil in varsta 20 ani care acum ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dupa 18 ani cinevaoricine cinevaoricine Buna ziua! Am doua intrebari: După ce minorul a implinit 18 ani si isi continua studiile tatal este obligat sa-i plateasca pensie alimentara chiar daca nu ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie alimentara SorinaDogaru SorinaDogaru Sunt eleva in clasa a 12 a. As vrea sa merg la facultate. Tatal meu lucreaza in Italia ,avand carte de munca, dar nu mi da decat 100 lei pe luna. Mama lucreaza ... (vezi toată discuția)