De la ora 11:00, pelive.avocatnet.ro,are loc evenimentul: Detașări transfrontaliere - abordarea aspectelor practice ale detașărilor în UE și în state terțe
Va rog sa ma ajutati sa redactez o cerere de chemare in judecata a fostului angajator motivul fiind pierderea dreptului de somaj.Pe scurt angajatorul nu a depus la timp declaratiile,cei de la AJOFM dand respingere pe motiv ca nu indeplinesc stagiu de cotizare.Pe adeverintele eliberate de angajator sunt trecute OP cu care a fost platite contributiile dar in baza de date de la AJOFM apare ca fiind neplatite.Au trimis rectificativ declaratiile dar termenul in care trebuia sa depun dosarul a fost depasit deoarece am lucrat cu contract de munca partial(4 ore)
Vreau sa actionez in instanta fostul angajator temeiul legal fiind articolul 269 din codul muncii,si articolul 998 si 999 din codul civil,dar nu stiu sa formulez cererea,si din pacate nu pot angaja un avocat.
Cred ca ar trebui scris in cerere si suma exacta pe care o cer,iar eu nu stiu exact care ar fi fost valoarea lunara a indemnizatiei de somaj.Pot cere sa-mi plateasca si contravaloarea asigurarilor sociale,tinand cont ca pe perioada somajului as fi beneficiat si de asigurarii?
Va multumesc.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns,dar mi sa spus ca trebuie sa introduc actiunea de chemare in judecata si dupa aceea sa fac cerere de reprezentare gratuita a unui avocat.Credeti ca un avocat pe care nu-l platesc are vre-un interes sa ma ajute?
Intr-adevar, asa este ... mai intai se formuleaza cererea de chemare in judecata si apoi se va depune cererea pentru acordarea unui ajutor judiciar pubblic.
Din pacate va pot spune ca este foarte greu de redactat o cerere de chemare in judecata pe un Forum .. daca ati fi conceput dvs un model si l-ati fi expus , atunci se putea aduce modiifcari la cererea dvs ...
Litigiu de munca
aliss73
Buna seara.
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.
Am un litigiu de munca cu fostul angajator pentru plata drepturi banesti.In cererea de chemare in ... (vezi toată discuția)