avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi la pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi la pensionare

buna ziua,
va rog daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns. La pensionare aveai dreptul la un salariu. Acum mai este valabil? Matusa mea s-a pensionat si i s-a spus ca nu mai este valabil deoarece era in contractul colectiv de munca la nivel national.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:29, 24 August 2012
Adevarat, era in CCM unic la nivel national pe anii 2007-2010, care la momentul actual nu mai este in vigoare.
Totusi, daca in CCM sau regulamentul intern al unitatii, sau in CCM la nivel de ramura aplicabil, exista aceste prevederi atunci poate beneficia de acest drept.
In acest moment nu mai exista Contract Colectiv valabil la nivel national.
Matusa dvs ar trebui sa se intereseze daca la nivel de angajator exista in ccm-ul aplicabil acestuia sau in reg.intern prevazute asemenea drepturi...

Daca in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia este prevazut acordarea unui salariu sau mai multe in caz de pensionare , atunci matusa dvs are dreptul sa-l / sa le primeasca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract munca nivel national si salariu compensatoru mon_maria mon_maria Buna ziua. O firma cu 8 salariati, a facut 1 concediere individuala ce nu tine de pesoana salariatului. Este obligata sa plateasca salariu compensatoriu? ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate oanacarlan oanacarlan Buna dimineata!Va rog sa-mi spuneti daca se mai acorda un salariu mediu pe unitate!V-am trimis ce am gasit referitor la acest drept.Va multumesc! După ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu/unitate pentru nastere ionam_2002 ionam_2002 Buna ziua, Am nascut in luna iunie 2012 un copil. Mai am dreptul la acel salariu mediu/unitate pentru nastere? Este obligat angajatorul sa mi-l plateasca ... (vezi toată discuția)