avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatia revocata de contractul de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatia revocata de contractul de vanzare cumparare

Poate fi revocata donatia facuta de catre singurul parinte supravietuitor catre unul dintre copii printr-un contract de vanzare cumparare incheiat cu celalalt copil?
Mentionez ca donatarul nu si-a dat acceptul in forma autentica.

Multumesc,
Mihaela
Cel mai recent răspuns: ContSters57493 , utilizator 14:48, 13 Februarie 2009
Are. Iar demonstrarea se face prin probarea existenţei atentatului la viaţa donatorului sau săvîrşirea unor delicte, cruzimi sau injurii grave ori refuzul nejustificat de alimente. Alte cazuri de revocare pentru ingratitudine nu există.
Se poate demonstra cu orice mijloc de proba admis de lege. Puteti apela la scrisori de martori care au fost de fata la savarsirea acestor delicte, cruzimi si injurii grave, sau la lasarea fara alimente a donatorului de catre donatar.
Multumesc,
Mihaela I.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune gabita_dumitrache gabita_dumitrache buna ziua, as dori sa va intrb si eu ceva^ In urma decesului tatalui meu s-a facut succesiune iar dupa aceea anul trecut mama mea a vrut sa rezolve problema ... (vezi toată discuția)
Donatie Betea Betea Conditiile in care poate fi atacata o donatie intre frati si daca se poate instraina (vinde) o proprietate obtinuta astfel. (vezi toată discuția)
Contestare act de donatie mariadum mariadum Am doua fiice si am donat uneia dintre ele un apartament acum 14 ani. Am aflat de curand ca fata mea a pus ipoteca la banca pe acest imobil si eu in calitate ... (vezi toată discuția)