avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua.A-si avea si eu o intrebare,Socrul meu a decedat in 1996-si soacra in 2000,nu au lasat nici un testament,au ramas in urma 4 copii,pana in prezent a fost bine,acum de 5 ani,vor sa vanda apartamentul si sa inparta banii,sotul meu nu este de acord.Pot fratii fara acordul sotului sa vanda apartamentul.?
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 21:23, 24 August 2012
Nu pot daca nu se dezbate succesiunea. Sotul dvs. poate fi chemat in instanta pentru dezbaterea succesiunii . Sotul dvs. daca doreste sa pastreze apartamentul poate solicita tuturor mostenitorilor acest lucru, acordandu-le sulta, in cadrul unui partaj succesoral.
Am vrut sa cumparam noi apartamentul,si nici asa nu sunt de acord,sa le dam noi partea.N-au transmis ca ne baga banii intr-un cont si pot sa vanda apartamentul si fara noi.Nustiu ce sa mai cred.In caz ca se intampla ceva cu sotul meu,copilul are parte la mostenire?
Ultima modificare: Vineri, 24 August 2012
olivia82, utilizator
Nu pot vinde, decat daca s-a facut succesiunea iar sotul dvs. nu a fost introdus in dosarul succesoral. Verificati la camera notarilor daca s-a dezbatut succesiunea, avand asupra dvs certificatul de deces. Mai puteti sa verificati si la carte funciara, oricine poate cere un extras informativ. In cazul nefericit in care sotul dvs . decedeaza, copilul lui are drept de mostenire.
Toate actele,contractul de vanzare cumparare si certificatele de deces ale socrilor sunt la noi.
In orice situatie trebuie sa faceti succesiunea. Sotul dvs.poate sa introduca o actiune in instanta pentru dezbaterea succesiunii iar in cererea pe care o depune sa solicite in natura apartamentul si sa plateasca sulta celorlalti mostenitori, care oricum vor sa vanda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune blonzi blonzi Buna ziua,de curand a murit socrul meu si as vrea sa fac succesiunea .Ei sunt patru frati si mama soacra,unul din frati a spus ca el doreste parte din ... (vezi toată discuția)
Mostenire morosa morosa buna ziua .socrul meu a murit acum in un an sotul meu este singur la parinti si stam cu mama sa .actele pe casa sunt pe amandoi .vreau sa stiu ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire CRIBUS CRIBUS buna!sotul meu a murit anul trecut !avem un copil minor ,apartamentul era trecut pe numele lui (el era proprietar)dar avea unele clauze puse de parintii lui-sa ... (vezi toată discuția)