avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligatia locatarilor la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligatia locatarilor la bloc

1. În cazul in care locatarul de la ultimul etaj si-a izolat apartamentul, (pe acoperiș) el poate solicita celorlalti colocatari de la etajele inferioare sa participe la plata cheltuielilor efectuate cu aceste reparatii.
2. În zona blocurilor, mai exact, la 30m distanta de bloc, se pot creste pasari sau animale domestice?
3. Exista o lege care reglementeaza locuirea la bloc?
Mentionez ca in aceasta situatie nu exista constituita asociatie de locatari.
Vă multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 09:56, 25 August 2012
1-In situatia in care la nivelul imobilului nu exista infiintata asociatie de proprietari,pe cale de consecinta locatarii nu pot solicita/invoca dispozitiile in vigoare care guverneaza infiintarea ,organizarea si activitatea asociatiilor de proprietari,respectiv locatarii nu pot beneficia de drepturile si de obligatiile respectivelor reglementari
Acoperisul reprezinta parte comuna,a carei destinatie si aspect nu pot fi modificate fara acordul asociatiei de proprietari
Aspectul ca proprietarul de la ultimul etaj a inteles sa isi izoleze apartamentul in regie proprie nu constituie temei legal pentru ca acesta sa impuna restului proprietarilor sa contribuie la acoperirea costurilor
Practica demonstreaza ca executia de lucrari partiale de izolatie nu asigura indepartarea deficientelor,nu beneficiaza de garantie
2-Nu ati precizat daca imobilul in cauza este situat urban sau rural
In cazul condominiilor urbane exista HCL care interzic cresterea de animale sau pasari
3-Legislatia care guverneaza infiintarea,organizarea si activitatea asociatiilor de proprietari Legea nr 230/2007 si norma acesteia de aplicare HG nr 1588/2007
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 August 2012
ynocentta, utilizator
Exista Legea nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari precum si NORME METODOLOGICE din 19 decembrie 2007 de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari.



Daca si-a izolat terasa deasupra apartamentului sau nu inseamna ca a reparat, inseamna ca si-a imbunatatit confortul si nu trebuie sa ceara bani nimanui, dar conform Legii 230/2007 Art. 11.- proprietarul poate aduce imbunatatiri proprietatii sale individuale, fara a pune in pericol integritatea structurala a cladirii sau a altor proprietati individuale.
Cand a facut aceasta lucrare trebuia sa aiba acceptul asociatiei de proprietari.
Atentie cu aceasta lucrare sa nu fi stricat hidroizolatia terasei deasupra celorlalte apartamente, iar izolatia facuta partial deasupra unui singur apartament sa nu reclame peste un an infiltratii si igrasie si sa va ceara sa refaceti hidroizolatia pe tot condominiu.
Legea privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari este Legea 230/2007 si H.G. 1588/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stau la et 4 si nu imi ploua in casa! mimozi mimozi buna ziua! stau la etajul 4 din 4 al unui bloc...vecina de linga mine se tot plinge ca ei ii ploua in casa si sa suportam cu totii cheltuielile reparatiei si ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari fara administrator claudia_petre87 claudia_petre87 Buna ziua, Detin un apartament in orasul Mioveni, jud. Arges. In acest bloc toata lumea are contorizare individuala la apa, gaze, factura de gunoi se ... (vezi toată discuția)
Izolatie acoperis bloc ETAJUL2 ETAJUL2 buna ziua,stau la et2 si ma confrunt cu o problema a celor de la asociatie reabilitarea acoperisului costa 4000 pe tronson si toti locatarii trebuie sa ... (vezi toată discuția)