avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pastrarea numelui dupa divort?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pastrarea numelui dupa divort?

Care sunt sansele ca sa imi pot pastra numele sotului dupa divort ?Mentionez ca sotul este de acord cu divortul dar nu si cu pastrarea numelui.va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 26 August 2012
deliabularca, utilizator
Cel mai recent răspuns: Tarzan2012 , utilizator 15:52, 26 August 2012
Sansele sunt 50 % ... la fel ca la orice proces :)

Depinde foarte mult de argumentele aduse de ambele parti pentru a putea inclina balanta in favoarea unuia sau altuia.
Va puteti pastra numele doar cu acorul sotului dvs. Instanta poate sa incuviinteze sa pastrati numele sotulu numai pentru motive temeinice justificate de interesul dvs sau de interesul copilului, ( in cazul in care aveti copil ), chiar in lipsa unei intelegeri intre dvs si sot. De exemplu puteti sa convingeti instanta ca aveti neaparat nevoie sa pastrati numele sotului, alfel vi s-ar prejudicia imaginea, ( ex: sunteti persoana pulblica sau lucrati intr-un domeniu in care este necesar sa va pastrati numele. etc). Intr-adevar este destul de greu dar nu imposibil.
Fara consimtamantul sotului nu puteti face nimic,daca instanta la cererea sotului decide ca sotia sa isi reia numele avut anterior de casatorie,atunci sotia va trebui sa respecte aceasta decizie judecatoreasca.
Ultima modificare: Duminică, 26 August 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pastrarea numelui dobandit prin casatorie annmaria annmaria Buna ziua. As dori sa stiu daca este posibila pastrarea numelui dobandit prin casatorie, dupa divort, chiar daca sotul nu este de-acord cu acest lucru. ... (vezi toată discuția)
Doresc sa imi pastrez numele dupa divort dar sotul nu e deacord miruna23 miruna23 As dori sa stiu daca exista precedent in care sotia a pastrat numele sotului impotriva voientei sotului la divort? Multumesc anticipat, Miruna (vezi toată discuția)
Pot pastra numele dupa divort ank_harti ank_harti Buna ziua Sotul meu mi-a zis, ca azi intenteaza divortul.Pe mine ma intereseaza doar sa imi pastrez numele.Nu avem copii,casnicia a durat 4ani ... (vezi toată discuția)