avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... obligatii inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

obligatii inchiriere

buna, am un contract de inchiriere pt un salon de coafura, din data de12 sept 2012 in care una din obligatiile chiriasului este:sa intretina instalatiile electrice,incalzire,apa si canalizare, vreau sa stiu ce presupune asta si daca sint obligata sa fac verificarea obligatorie la 2 ani a centralei termice,mentionez ca din cauza hornului de la cladire centrala s-a defectat,multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:12, 26 August 2012
In situatia in care clauzele contractual negociate si asumate nu prevad in mod expres verificarea CT,nu va revin responsabilitati in aceasta directie,mai ales daca nu detineti documentele CT
Cum puteti sustine si proba ca motivul defectarii CT o constituie cauza invocata de dvs?
Asumarea clauzelor contractuale referitoare la intretinerea instalatiilor electrice,incalzire,
apa,canalizare va obliga la verificarea periodica a acestora prin unitate sopecializata care sa va poata emite document prin care sa puteti proba locatorului asumarea verificarilor instalatiilor contractual prevazute
Analizati competent continutul contractului referitor la situatii speciale/de forta majora sau litigii
In situatia in care exista clauza asumata contractual in care va asumati responsabilitatea verificarii instalatiei de incalzire care in cazul dvs este reprezentat de CT,se impune sa informati oficial locatorul despre defectarea acesteia din motive independente de vointa si modul de utilizare de catre dvs,urmand a analiza cu acesta si a concluziona modalitatea de reparare si cine suporta c/v costuri
Daca spatiul detine asigurare facultativa,la cererea proprietarului,poate fi implicata responsabilitatea asiguratorului ,care ulterior se poate institui cu pretentii impotriva vinovatului in cazul dvs probabil asociatia de proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De când mi-am instalat centrala termică de apartament, reviziile care se fac din doi în doi ani au fost... doar pe hârtie. as vrea să mă lămuresc: în ce constă cu adevărat acea revizie? Unneinformat Unneinformat Buna ziua. De cand mi-am instalat centrala termica de apartament, reviziile care se fac din doi in doi ani au fost... doar pe hartie. Adica, se uitau cand a ... (vezi toată discuția)
Plata robineti chirias sau proprietar stoica_valentin9000 stoica_valentin9000 Buna ziua! As vrea sa stiu cine are obligatia platii unei baterii de apa in cazul defectarii acesteia. Chiriasul sau proprietarul? Multumesc (vezi toată discuția)
Plata reparatie centrala termica mmuntean99 mmuntean99 Buna ziua Societatea comerciala la care sunt administrator are sediul intr-un apartament inchiriat. In acest apartament exista o centrala termica al carei ... (vezi toată discuția)