avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata reparatie centrala termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata reparatie centrala termica

Buna ziua

Societatea comerciala la care sunt administrator are sediul intr-un apartament inchiriat. In acest apartament exista o centrala termica al carei boiler s-a stricat si reparatia costa 3200 RON. Cine trebuie sa plateasca reparatia: chiriasul sau proprietarul?

In contractul de inchiriere este trecut la obligatiile locatorului:
- sa intretina in bune conditii instalatiile comune proprii cladirii (hidrofor, instalatii de alimentare cu apa, de canalizare, instalatii de incalzire centrala si de preparare a apei calde, instalatii electrice si de gaze, centrale termice, crematorii, instalatii de colectare a deseurilor, instalatii de antena colectiva, telefonie s.a.).

iar la obligatiile locatarului:
- sa efectueze lucrarile de intretinere, de reparatii sau de inlocuire a elementelor de constructii si instalatii din folosinta exclusiva

Centrala nu este noua, inaintea noastra au mai fost chiriasi iar boilerul trebuie inlocuit (nu se poate repara).

Multumesc anticipat pentru opinie
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 15:43, 5 Noiembrie 2015
De regula, este sarcina proprietarului.
In anumite conditii, in care s-au stipulat clauze s[eciale, poate sa fie raspunderea chiriasului.
Din practica se negociaza intre proprietar si chirias: suporta amandoi in cote pe care le negociaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli comune silviu1958 silviu1958 Locuiesc intr-o casa cu doua apartamente; unul la parter si celalalt la etaj, eu fiind proprietarul apartamentului de la etaj. Deoarece acoperisul este ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli locative mccurta mccurta Buna ziua Am citit discutia aceasta si este mai veche. Am inteles ca s-ar fi shimbat legea (de la data acestor discutii)? Din cate citesc aici sunt si ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere Rebbeca Rebbeca O intrebare as avea si eu..daca am o casa in constructie a carui proiect de finalizare nu este incheiat pot face contract de inchiriere? (vezi toată discuția)