avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor activitatea de vanzare pe Okazii este legala?!
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

activitatea de vanzare pe Okazii este legala?!

Am mai vandut si as vrea sa vand diferite prod gasite in Romania la reduceri sau depozite, angrouri luate la set- mai ieftine, si vandute apoi en-detail cu un mic adaos. Numarul tranzactiilor nu e mare-cca 10 pe sapt, iar valoarea totala cca.500ron pe sapt, din care profit cam 20 -50 %. cam asta ar fi cifrele si tipul de produse pe care le-as vinde.
Este legala aceasta activitate?!, pt k nu vreau sa incalc legea, si sa stiu exact ce reprezinta si ce presupune aceasta activitate de mic comert.
Daca imi poti da o informatie suplimentara sau un punct de vedere, va multumesc.
Mersi pt staturi.
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 22:19, 26 August 2012
Un punct de vedere, această activitate pare să fie legală .Am văzut şi bennere cu reclama ,,okazii,,.
Condiţia este să fiţi corect , fiindcă se ştie că mulţi utilizatori ai site-ului sunt ţepari. În sensul că îşi înşeală cumpărătorul , trimiţând alt obiect în locul celui promis , sau unul de o calitate inferioară , sau o cutie goală. Aveţi grijă, fiindcă există multe plângeri pentru înşelăciune pe numele unor utilizatori de acolo.
Nu, nu este legala. Este comert ilegal in toata regula, cumparati dintr-o parte cu un anumit pret si il revindeti pe acel site cu alt pret.
Va infiintati un PFA(care are cele mai mici costuri din toate punctele de vedere) si apoi puteti vinde linistit/a. Sau un SRL daca doriti sa cheltuiti mai mult. Treaba cu casa de marcat si cu restul declaratiilor le las a fi dezbatute de catre o persoana de specialitate de pe aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punct de lucru sau..? stanceni stanceni Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea problema: angajatii unei firme au posibilitatea de a achizitiona produsele fabricate la pret de producator. ... (vezi toată discuția)
Pret diferit costicul costicul Un prieten a avut un control de la ANAF. Vinde pe factura si pe casa de marcat. I s-a spus ca pretul de pe casa de marcat sa fie mai mare decat pretul de pe ... (vezi toată discuția)
Vanzare materii auxiliare adrianabresug adrianabresug o societate cu obiect activitate fabricare tamplarie lemn are materii auxiliare pe stoc pe care nu le mai foloseste in procesul de productie .Putem vinde ... (vezi toată discuția)