avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2013

Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi deschide un nou topic,cu permisiunea moderatorului.
Pentru inm 2013
Codul civil nou.
Carti aparute pe civilul nou, pana acum, sunt urmatoarele:
Contracte- Liviu Stanciulescu. Hamangiu; aparitie iulie 2012;
Institutii de drept civil in reglementarea NCC- aparitie ianuarie 2012- Hamangiu
Succesiuni- Liviu Stanciulescu- aparitie februarie 2012- Hamangiu
NCC comentat- C.H.Beck -aparitie martie 2012
Obligatii- Paul Vasilescu, Hamangiu aprilie 2012.

DREPT PENAL, ce este la ora actuala:

1. Constantin Mitrache, Cristian Mitrache - Drept penal roman. Partea generala, Ed. Universul Juridic
2. Tudorel Toader - Drept penal roman. Partea speciala, Ed. Hamangiu
3.Mihail Udroiu -Drept penal.Parte generala, Parte speciala
4. Streteanu- Drept penal, parte generala. Curs.
5. Alexandru Boroi- Drept penal, parte speciala.

DREPT PROCESUAL PENAL
1. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea generala, Ed. Universul Juridic
2. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea speciala, Ed. Universul Juridic
3. Mihal Udroiu- Drept procesual penal
Codul penal. Codul de procedura penala.

Drept procesual civil- Codul ce va apare, daca va apare, in 2013 si eventual, doctrina, daca va apare.
Daca mai aveti alte informatii, va rog, postati-le.

Ultima modificare: Duminică, 26 August 2012
ContSters262049, utilizator
Avecon a scris:

ruga, dintre colegii forumisti altruisti care au avut zilele trecute interviu , ceva impresii/spete?

oricum nu se repeta , dar ne ajuta pe noi, ceilalti , sa le discutam

Speta mea a fost: eu judecator, maica mea imprumuta bani de la cineva care nu i mai restituie si vine maica mea la mine si mi zice sa i redactez cererea de chemare n jud, sa o
Reprezint si sa ma duc si la colegul meu judecator, dupa ce ii e repartizata cauza, sa l rog sa grabeasca judecarea ca maica mea are nevoie urgenta de bani, asta probabil in ideea ca ar castiga.
A, si ulterior raspunsurilor mele, a schimbat datele cum ca un prieten de al meu avocat mi a imprumutat bani pe care eu i am restituit dar el
Vine la mine si mi zice, mai tii minte cand te am ajutat? Vorbeste si tu cu colegul tau sa grabeasca mersul lucrurilor cu dosarul asta pe care l am la el.
Ce faci, in ambele situatii? Mi s au parut spete de bun simt. Nu mi au pus probleme.
Ultima modificare: Luni, 23 Septembrie 2013
Nicoleeta, utilizator
multumesc frumos , sper sa iei 10 si sa te ajute sa intri
Puteti sa ne spuneti si noua cum incepe interviul? Astepti sa te intrebe ei ceva sau incepi sa te prezinti? Ti se pun multe intrebari despre tine? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
speta mea:
sunt judecator si in numele asociatiei magistratilor din Romania fac o sesizare impotriva faptului ca Parlamentul a votat netrimiterea in judecata a doi senatori.
apoi imi este distribuita cauza celor doi spre judecare. ce fac? judec sau ma abtin?
eu am zis ca judec si am sustinut asa pana la capat. voi ce-ati fi zis?
eu sunt pentru abtinere

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters257303 ContSters257303 Buna ziua! Am terminat anul 3 la drept si as dori ca anul viitor sa sustin examenul de admitere la INM. Am vazut tematica si bibliografia de anul acesta si ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2014 IM12 IM12 Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014. (vezi toată discuția)