In a doua jumatate a anului 2008 am mers intr-un hipermarket impreuna cu 2 persoane. Urma sa facem unele cumparaturi. Am pus in cos cateva alimente. Dintr-o joaca stupida am introdus in gentile personale cateva produse in valoare totala de 250 lei. Agentii magazinului ne-au retinut. Am incercat sa indreptam fapta prin a plati pe loc produsele sustrase si prin a ne cere iertare. Nu au mai acceptat scuze datorita comportamentului ostil al celeilalte persoane implicate, si au chemat politia. Am mers la sectie si am primit acuzarea de furt calificat. Ne-au sunat abia dupa 4 luni sa ne spuna ca trebuie sa ne prezentam la sectie. Am mers in acea zi si am aflat ca am fost puse sub urmarire penala. Insa nu inteleg de ce nu a fost de fata si un procuror, asa cum ni s-a spus. Nu stiu ce se va intampla de acum inainte. De asemenea, s-a spus ca este posibil sa ni se intocmeasca dosar penal sau sa primim amenda administrativa. Hipermarketul nu se constituie parte civila intr-un eventual proces. Cat de grava este situatia? Sunt la prima abatere si regret nespus de mult fapta. Mi-am dat seama ca dintr-o prostie mi-am distrus viata. Ma puteti ajuta cu cateva sfaturi,va rog? As dori sa imi fac unele idei, cel putin... Va multumesc!
Daca se va aplica amenda administrativa dosarul nu are cum sa ajunga la instanta.
Userul se pare ca a fost bine informat chiar de organe ca va primi scoatere de sub urmarire penala.
Personal, pot spune ca am cunostiinta despre mai mult de 100 de astfel de cazuri finalizate in acest fel.
Totul a inceput atunci cand parchetele incercau sa obtina mandate de arestare in astfel de situatii si cu ajutorul catorva avocatil s-a ajuns la concluzia ca nu se impune arestarea.
Astazi, lucrurile sunt prea clare pentru a mai fi nevoie de strategie din moment ce dosarul nu ajunge la instanta cu sesizare prin rechizitoriu.
Cred ca userul ar avea suficiente motive sa nu mearga la parchet.
Furt hipermaket
belle30
buna ziua...azi 13.04.2010 am fost prinsa cu poduse neachitate in valoare de 180 ron din hipermarketul cora.s-a chemat politia am mers la sectie unde am dat ... (vezi toată discuția)
Furt
nelutza78
In urma cu mai bine de 6 luni am lucrat la o firma de recrutare personal pe un post de casiera.Dupa ce am avut o mica neintelegere cu niste bani am cazut de ... (vezi toată discuția)