avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Constrangere Morala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Constrangere Morala

După anchetă declanşată pe 01 martie a. c de Parchetul de pe lângă ICCJ, ancheta cunoscută sub numele « operaţiunea paşaport », mai multe mii de dosare de redobândire a cetăţeniei romane au fost suspendate. Zic suspendate, nu respinse, deoarece fosta preşedintă a ANC răspunde unui deputat, i urmă unei interpelări că « fizic, ANC nu mai poate continua soluţionarea acestora ». În mod special, şut vizaţi cei care, fiind în străinătate, au apelat la serviciile unor intermediari (nu obligatoriu plătiţi) pentru a depune dosarul. Contextul este mai amplu: O dispoziţie a ANC, transmisă prin MAE către consulatele noastre din străinătate, a determinat primirea dosarelor în raza de competentă a consulatelor numai de la persoanele care aveau permis de şedere permanent în ţara respectivă. În al doilea rând, celebrul Ordin intern 51/iunie 2010, al ANC, limita cazurile temeinic justificate prin care se puteau depune cereri prin mandatar la doar două: vârsta înaintată şi incapacitate permanentă de a se deplasa, dovedită cu înscrisuri medicale. Cu acest ordin, doamna Eucarie Nicoleta i-a scos din cărţi şi pe avocaţi care sunt, totuşi, nişte « intermediari » cinstiţi din moment ce plătesc taxe la stat.
ªi acum, întrebarea: Credeţi că ar fi posibilă invocarea constrângerii morale pentru a se scoate dosarele de la suspendare? (bineînţeles, dacă dosarele sunt în ordine ca şi conţinut şi nu ating latura penală). Dacă da, cum vedeţi calea de urmat?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:01, 11 Septembrie 2012
Inainte sa postati problema dvs. consider ca era util sa lecturati regulamentul acestui forum. Am impresia ca nu prea primiti raspunsuri deoarece, postand numele unei persoane ati incalcat una din regulile esentiale.
Marka, aveti dreptate, am folosit numele,presedintei de trista amintire, dar era un personaj public, cunoscut de toata lumea. departe de mine gandul sa-i fac publicitate. Intr-adevar, sunt contrariat de lipsa rspunsurilor. SPER CA ASTA NU DENOTA O LIPSA DE INTERES PENTRU ZECILE DE MII DE MOLDOVENI IN SUFERINTA; Tare m-as bucura sa gasim o solutie pentru ei pentru ca, sincer, abaterea lor e minora si a fost efectl acelei constrangeri morale. Eu am dat ideea ca ei sa se asocieze intr-o ong si sa angajeze un avocat pentru toti.
Din punctul meu de vedere poate fi vorba de.constrangere morala deoarece nimeni nu da spaga daca nu e constrans de.ceva.
Eu consider ca acest aspect trebuie anlizat insa in concret.

Trebuie stabilit.exact ce se intampla daca nu dadeau mita.
Domnule avocat,
In primul rand, va multumesc pentru ca ati reactionat.Nu cred ca este vorba despre mita. Mai degraba, fapta s-ar incadra la "instigare la fals in beneficiul propriu" dar nu prezinta pericolul social. concret, desi legea cetateniei prevede expres ca dosarele se depun personal, iar in cazuri temeinic justificate, prin mandatar, cu procura speciala si autentica, diversi oameni, fie afflati in strainatate, fin in Moldova, au apelat la intermediari, nu obligatoriu platiti. personal, cunosc cazuri de rude care au depus pentru altii. Toate aceste dosare sunt suspendate pe perioada anchetei, iar aceasta s-ar putea sa dureze cu anii. daca dvs doriti sa cunoasteti detalii despre aceasta actiune, scrieti-mi pe privat coordonatele si va caut. Eu ma ocup de asta total dezinteresat, incercand sa-i ajut pe moldovenii care au dreptul la cetatenia ridicata fara voia lor.
Nu am timp pentru privat insa va pot spune ca in acest caz nu cred ca veti reusi.
Doar parchetul va poate ajuta si nu cred ca o sa va ajute.
Incercati sa solicitati in paralel finalizarea anchetei de urgenta prin cereri zilnice si reclamatii peste tot...insa.sa nu fie grav afectati cei care nu doriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tergiversarea urmaririi penale. constant1313 constant1313 Poate va amintiti, pe 01 martie 2012 a \\\\"explodat\\\\" o ancheta a PICCJ inceputa din anul 2011. Este vorba de dosarul 710/P/2011, in baza caruia niste ... (vezi toată discuția)
Ancheta pe cetatenia romana const_be const_be Pe la mijlocul anului 2010, utilizatorul \"apleshca\" scria despre un rdin emis de ANC prin care se facea o interpretare a art. 13 alin 1 din Legea 21/1991. ... (vezi toată discuția)
Este legal ordinul autoritatii nationale penru cetatenie nr.51/p din 02 06 2010? apleshca apleshca Buna ziua! Poate cineva sa-si expuna parerea referitor la urmatorul subiect. Conform Legii 21/1991 a cetateniei romane, in particular confrom art, 13 alin. 1 ... (vezi toată discuția)