avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Litigiu contract de credit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Litigiu contract de credit

Am doua intrebari privitoare la o cauza in litigiu , iar prin amabilitatea si pregatirea dvs doresc sa obtin un raspuns competent.
Prima intrebare :
Am incheiat un contract de imprumut cu BCR Filiala teritoriala Olt. In proces BCR Bucuresti afirma ca BCR Filiala teritoriala Olt nu poate fi chemata in instanta deoarece nu are capacitate juridica si nu are un organ propriu de conducere.
In contract scrie clar BCR Filiala teritoriala Olt in calitate de BANCA reprezentata de directorul ......si ...(eu) in calitate de imprumutat . La sfarsitul contractului se specifica ca a fost intocmit in 3 exemplare fiecare dintre ele avand capacitate juridica egala si este semnat de Directorul BCR Filialei teritoriala Olt.
In cazul de fata BCR Bucuresti are dreptate sau nu? Are vreun drept BCR Bucuresti in acest contract incheiat exclusiv intre mine si BCR Filiala Teritoriala Olt?
A doua intrebare :
BCR Bucuresti a cesionat contractul in speta unei firme de recuperare. Nefiind parte in contract a procedat corect , sau contractul trebuia cesionat de catre BCR Filiala teritoriala Olt?
Va multumesc tare mult si astept raspunsul dvs. O zi buna!
Cel mai recent răspuns: DenisRif , utilizator 13:36, 27 August 2012
Conform Legii 31/1990 a societatilor comerciale, filiala are personalitate juridica proprie, iar sucursalele nu. Daca in contractul de credit scrie BCR - Filiala Olt, inseamna ca are personalitate juridica proprie si poate sta in proces. In privinta cesiunii, Filiala era indreptatita sa cesioneze contractul, datorita faptului ca ea este parte in contract si are personalitate juridica proprie.
Multumesc mult D-na Alina. E o lupta grea in conditiile in care judecatorul este un tip plin de el si extrem de nepregatit. La ultimul termen am solicitat contractul de cesiune intocmit si judecatorul ma obliga sa-l iau cu toate ca era redactat doar in limba engleza. Am ramas uluit ca eu spuneam ca este obligatoriu ca sa fie redactat in limba romana dar el nimic. O sa fie un razboi greu dar merita. Ideea este alta. BCR Bucuresti a declarat scadent anticipat contractul de credit deoarece in urma decesului sotiei mele nu am mai putut platii intreaga rata si plateam esalonat cat puteam.. "Nesimtire mea" de a notifica actul aditional abuziv incheiat cica conform OUG 50/2010 a provocat o suparare mare ,BCR nici nu a mai stat pe ganduri trimitandu-l la o firma de recuperare. Am aflat neoficial ceva cu totul cutremurator.
BCR a declarat la BNR creditul meu neperformant si a incasat provizioanele instituite in astfel de cazuri,apoi fara a intocmi un act a trimis catre o firma de recuperare datele mele pentru a fi amenintat si a cadea in capcana de a platii catre firma de recuperare intreaga suma. Nu am cazut in capcana si i-am actionat in instanta. Ma judec de 1,5 ani si de fiecare data plec cu dureri de cap din instanta vazand cat de slab pregatit este judecatorul si cum cu frica tine parte BCR-ului. Ca un exemplu ultima data solicitam returnarea banilor retinuti anticipat pe polita de asigurare de viata a creditului , deoarece este un comision de risc mascat in aceasta polita si printr-o clauza abuziva banca mi-a conditionat clar acordarea creditului de incheierea unei asigurari de viata pe intreaga perioada de creditare (27 milioane pe 10 ani cat tinea creditul.) Judecatorul a aceptat ca este o cluza abuziva iar eu trebuie sa platesc taxa de timbru. Am ramas uimit incercand sa-l conving ca cererile in materie de protectia consumatorului sunt scutite de taxa de timbru intru - totul. M-a intreba explicit textul de lege insa nu l-am stiut pe acel moment.Exemplele pot continua. Am invatat o lectie totusi ca la instanta sa depun scris ce doresc si sa sustin si in fata sa deoarece de cele mai multe ori nu sunt citite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreruperea cursului de prescriptie? ancut75 ancut75 Platile partiale catre firma de recuperare, in lipsa unui angajament de plata, intrerup cursul prescriptiei? (vezi toată discuția)
Validitate contract cesiune intre bcr - kruk pentru creantele mele sorinboa sorinboa Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea privinta: in 2011 am contractat un credit de nevoi personale de la BCR pe care nu am reusit ... (vezi toată discuția)
Ajutooooor michi michi firma mamă este in bucuresti. Dar are si o agentie teritorială la bacău.Agentia are incheiat un contract de inchiriere cu o societate pt un imobil . ... (vezi toată discuția)