Am o firma care a incheiat mai multe contracte de vanzare cumparare in anii 1994-2008 in prezenta unui notar public, acte ce au si fost legalizate de acest notar public. Fiind intr-un litigiu de partaj , partea adversa neavand nici o calitate in firma , solicita simulatia prin interpunere de persoane , neavand nici o dovada in acest sens. Acesta a solicitat prezenta la interogatoriu a persoanelor care au participat la incheierea acestor acte, insa majoritatea refuza sa se prezinte iar o parte au decedat. Daca actele sunt supervizate de notari publici iar reclamantul nu are nici un fel de proba ce se poate face ca instanta sa nu mai insiste sa puna pe drumuri persoane nevinovate facand rau imaginii firmei cu care acestea au facut tranzactia?
Va referiti la autentificarea actelor, in sensul in care aceste tranzactii s-au facut la notariat. Daca au avut la baza tot ce era necesar pentru incheierea lor, inclusiv delegatia sau procura pentru cel ce reprezenta societatea,daca ati cumparat in calitatea de asoiciat unic si aveati calitatea de administrator trebuia sa se gaseasca la baza actelor si o decizie a asociatului unic prin care se mentioneaza cumpararea acelui imobil. Daca instanta considera concludenta proba cu martori si daca a fost propusa de reclamant sau de catre parat martorii propusi pot fi inlocuiti. Atentie, instanta poate solicita aducerea cu mandat a martorilor.
Eu unic asociata a firmei am cumparat mai multe terenuri de la diverse persoane in fata unor notari publici , actele fiind autentificate de catre acestia. In urma divortului si declansarea partajului fostul sot a solicitat la instanta simulatia prin interpunere de persoane. Nu are nici o dovada si nici un act si el nu a avut nici o calitate in firma nici macar cea de angajat. Cineva i-a bagat in cap ca poate darama actele intocmite si banii care au folosit la tranzactgionare sa vina la masa partn