avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tata neinteresat de copilul lui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tata neinteresat de copilul lui

Buna ziua.
Va rog sa ma sfatuiti cum sa fac sa inchei definitiv cu tatal copilului meu deoarece de cand s-a nascut l-a vazut doar de 2-3 ori si are deja 8 luni, si nu a contribuit la cresterea copilului cu nimic.
Trebuie sa-l dau in judecata ca sa-l fac sa renunte la drepturile de tata sau ce trebuie sa fac? Dar daca el nu este de acord sa renunte la copil chiar daca nu contribuie cu nimic, ce-i de facut? Trebuie sa stau si sa astept pana ii vine mintea la cap si va fi interesat macar de copil? Pensie alimentara nu vreau sa-i cer, ca in viitor cand copilul e mai maricel sa nu mi-l ieie niciodata la el pe perioada vacantei, cum stiu ca se obisnuieste, spunand ca vrea sa-si exercite dreptul de tata. Nu vreau sa mai am de-aface cu tatal copilului niciodata. Va rog sa ma sfatuiti ce-i de facut in asemenea situatii.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:12, 28 August 2012
Puteti sa solicitati prin instanta incredintarea custodiei exclusive a minorului, cu obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. Aceasta fiind un drept al minorului nu puteti dvs renunta la plata ei.
Pe de alta parte, nu aveti de unde sti cum vor evolua pe viitor relatiile parinte-copil. Este posibil ca undeva in viitor, copilul sa doreasca sa isi cunoasca tatal si sa aiba legaturi cu acesta. Pentru echilibrul psiho-social al copilului este bine ca acesta sa aiba relatii cat de cat apropiate cu acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sanse am sa detin custodia in totalitate? caty06 caty06 Buna seara,am un baietel in varsta de 6 luni cu domiciliul la mine,insa am probleme cu tatal lui cu care am decis sa nu mergem impreuna pe mai departe deoarce ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in urma unei relati de 7 ani a rezultat un baietel ... Alex plopeanu Alex plopeanu Buna ziua. In urma unei relati de 7 ani a rezultat un baietel in varsta de 8 luni. In urma unor neintelegeri mama a luat copilul si a plecat la parinti ne ... (vezi toată discuția)
Copil nerecunoscut UtilizatorNou85 UtilizatorNou85 Am o minune de fetita de 9 luni, in urma unei relatii de scurta durata care nu a functionat - o relatie neformalizata. Mi-am dorit foarte mult un copil si ... (vezi toată discuția)