buna ziua.am lucrat la sefa mea timp de 6 ani si de-abia anul trecut mi-a facut contract de munca ,dupace am facut un an de la contract m-a dat in somaj dar am si lucrat in continuare deci am luat si somaj si salar.acum o luna de zile m-a prins itm si i-a dat amenda 10000 ron ,ea nu a fost de acord sa plateasca si i-a dat in judecata si acum ea vrea sa mint pt ea la proces sa-i zic k am stat doar 3 ore atunci in ziua knd a venit itm,bine ca ea merita ce e mai rau are sa-mi dea banii pe jum de an ,cu toate ca avea de unde sa-mi dea (nunti ,aniversari ,magazine ,restaurante etc) dar niciodata nu avea bani,ink eu stau bine cu jum de an dar am colegi care au de luat banii de anul trecut este o femeie fff perversa a stiu cum sa ne lucreze la psihic pe toti ,puteam sa plec de la ea knd vedeam k intarzie cu banii dar st legata de ea k am nunta la localul ei si sa nu-mi faca vreo prob.e bine sa mint pt ea la proces? dak eu o scot pe ea si se salveaza si dupa itm o sa=mi faca mie probleme ?va rog sa ma ajutati ,procesul e in decembrie si chiar as avea nevoie de niste sfaturi.va multumesc.
Nu este bine sa mintiti, mai ales ca daca ajungeti in instanta va pune sa jurati cu mana pe biblie, ca veti spune adevarul si numai adevarul. Si apoi, din cate declarati dvs. sefa nici nu metita sacrificiul dvs.Va puteti astepta ca la proces sa fie adusi clienti care sa declare ca v-au vazut in magazin mai multe ore pe zi si atunci...marturia mincinoasa se pedepseste. Puteti sa o anuntati si pe d.na ca nu aveti de gand sa mimtiti pentru dumneaei. Oricum, sa va asteptati ca dupa ce veti spune adevarul sigur nu veti mai lucra la societatea respectiva, cel putin nu atat timp cat d.na va fi sefa.
Cunoasteti zicala "minciuna are picioare scurte" ??
Daca inclusiv dvs confirmati existenta de nemultumiri referitoare la neonorarea obligatiilor de catre angajatoare,nu se justifica sa va expuneti la consecinte -inclusiv penale,mai ales daca constientizati ca pot fi chemati si alti martori dintre angajati care pot declara contrariul a ceea ce vi se solicita sau intentionati sa sustineti dvs in fata instantei de judecata
Teribil.N-as fi crezut ca se poate asa ceva.De ce ati stat 6 ani fara contract de munca? In acea perioada de timp nu ati avut nici asigurare medicala,nici vechime...este o poveste aproape greu de crezut.Parerea mea este sa faceti cum va dicteaza constiinta.A mea mi-ar dicta sa nu mint si sa imi caut un alt loc de munca.Mi-e greu sa cred ca nu ati gasi,mai ales ca aici,daca este cum spuneti,este mai mul voluntariat.Toate cele bune!
pai doamna a spus ca a lucrat si in acelasi timp a luat si somaj
eu asa am inteles
ce nu'mi este clar este cu amenda:numai sefa dv a luat amenda?
dv nu v'a dat amenda itm?
ptr ca v'ati raspunde sg la intrebarea pe care ati pus'o pe forum
si cu amenda luata si cu munca prestata la sefa, fara plata, credeti ca e un motiv intemeiat sa mintiti ptr ea in instanta?