avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... este bine sa mint la proces?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

este bine sa mint la proces?

buna ziua.am lucrat la sefa mea timp de 6 ani si de-abia anul trecut mi-a facut contract de munca ,dupace am facut un an de la contract m-a dat in somaj dar am si lucrat in continuare deci am luat si somaj si salar.acum o luna de zile m-a prins itm si i-a dat amenda 10000 ron ,ea nu a fost de acord sa plateasca si i-a dat in judecata si acum ea vrea sa mint pt ea la proces sa-i zic k am stat doar 3 ore atunci in ziua knd a venit itm,bine ca ea merita ce e mai rau are sa-mi dea banii pe jum de an ,cu toate ca avea de unde sa-mi dea (nunti ,aniversari ,magazine ,restaurante etc) dar niciodata nu avea bani,ink eu stau bine cu jum de an dar am colegi care au de luat banii de anul trecut este o femeie fff perversa a stiu cum sa ne lucreze la psihic pe toti ,puteam sa plec de la ea knd vedeam k intarzie cu banii dar st legata de ea k am nunta la localul ei si sa nu-mi faca vreo prob.e bine sa mint pt ea la proces? dak eu o scot pe ea si se salveaza si dupa itm o sa=mi faca mie probleme ?va rog sa ma ajutati ,procesul e in decembrie si chiar as avea nevoie de niste sfaturi.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: AntiStress , utilizator 12:56, 10 Septembrie 2012
AntiStress a scris:

Domnule @ionasaly, in speta de fata era vorba despre minciuna vs. adevar, si observ cu tristete cum Dvs., ca si alti utilizatori dealtfel, va erijati in aparatori ai minciunii si ai incalcarii pricipiilor de drept, dupa care ar trebui sa functioneze un stat, si totodata afirmati ca sunteti impotriva a ceea ce nu este legal. Sunteti un om prea nehotarat ca sa puteti da vre-un ajutor acestui user, care inca este in dilema, ori trebuie sa minta, ori trebuie sa spuna adevarul, dar in ambele cazuri, trebuie sa raspunda in fata instantei sau chiar a procurorului.
Ce inseamna pentru Dvs. plata unei munci facute fara forme legale: mita, spaga sau salariu?
Parerea mea este ca atunci cand desfasori raporturi de munca, fie ele si fara forme legale, esti remunerat/recompensat cu bani, ceea ce inseamna salariu, si nu stiu, de ce vreti sa dati o alta conotatie in ceea ce priveste acest aspect ?
Toate legile din tara noastra sunt bune, diferenta este ca ele sunt aplicate aleatoriu, in functie de interesul pe care il are fiecare ... procuror, judecator, avocat, infractor sau simplu cetatean.
Pentru un venit care nu este declarat la stat, pentru a fi impozitat, orice avocat poate "lupta" pentru clientul sau, chiar daca acesta este unul dintre infracorii periculosi care se misca liber printre noi.
Vedem si la Tv. cum procurorii au dovezi ca o anumita persoana este un infractor, si el trebuie sa suporte rigorile legii, dar judecatorii decid altceva, tocmai pentru ca sunt avocati care "infuenteaza" oarecum deciziile date de acestia.
TOATE legile din Romania sunt interpretabile.


O zi buna !


Este adevarat cumva insa nu intrutotul.

Nu este neaparat vorba de procurorul infuientat de avocat ci si de sitautia in care procurorul intelege ca este corect asa datorita avocatului.

Fiecare caz are particularitatile lui si daca judecati dupa ce vedeti la TV nu va veti lamuri niciodata...
Era vorba ca, doar o parte dintre judecatori sunt influentati de unii avocati, bineinteles ca nu-mi permit sa generalizez, nici de-o parte, nici de cealalta, iar exemplul dat cu Tv. a fost doar un "execitiu" de imagine dat celor care trebuie, fara aluzie si fara alte conotatii.
Cert este ca umbla prea multi infractori liberi pe langa noi, si nici nu ne dam seama ce pericol ne paste chiar pe drumul drept, si asta doar datorita "razboiului rece" dintre procurori si judecatori, care fiecare vrea sa aiba dreptate, astfel ca cei periculosi le scapa printre degete (sa nu zic, printre dinti).:))



O zi buna, tuturor !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce nu sunt depistati martorii mincinosi chiar atunci cand depun marturie? ionescuioanamaria ionescuioanamaria De ce nu sunt depistati martorii mincinosi chiar atunci la procese dupa ce au depus marturie? Oare de ce se numesc avocati, judecatori si procurori, daca nu ... (vezi toată discuția)
Minciuna in caz de complicitate. marturie mincinoasa sau favorizarea infractorului ? xuser xuser Speta: X,Y,Z, sparg geamul la o masina, si se urca cu picioarele peste ea. Proprietarul suna la 112, cei 3 fug. Politia il prinde doar pe X. Acesta declara ... (vezi toată discuția)
Avocati scutiti de codul penal? dar cei pe care-i reprezinta? justice123 justice123 Avocatii sunt scutiti de a putea fi acuzati de marturie mincinoasa? Dar fiindca sunt mandatarii celor pe care-i reprezinta? Asta nu inseamna ca cei ... (vezi toată discuția)