avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... este bine sa mint la proces?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

este bine sa mint la proces?

buna ziua.am lucrat la sefa mea timp de 6 ani si de-abia anul trecut mi-a facut contract de munca ,dupace am facut un an de la contract m-a dat in somaj dar am si lucrat in continuare deci am luat si somaj si salar.acum o luna de zile m-a prins itm si i-a dat amenda 10000 ron ,ea nu a fost de acord sa plateasca si i-a dat in judecata si acum ea vrea sa mint pt ea la proces sa-i zic k am stat doar 3 ore atunci in ziua knd a venit itm,bine ca ea merita ce e mai rau are sa-mi dea banii pe jum de an ,cu toate ca avea de unde sa-mi dea (nunti ,aniversari ,magazine ,restaurante etc) dar niciodata nu avea bani,ink eu stau bine cu jum de an dar am colegi care au de luat banii de anul trecut este o femeie fff perversa a stiu cum sa ne lucreze la psihic pe toti ,puteam sa plec de la ea knd vedeam k intarzie cu banii dar st legata de ea k am nunta la localul ei si sa nu-mi faca vreo prob.e bine sa mint pt ea la proces? dak eu o scot pe ea si se salveaza si dupa itm o sa=mi faca mie probleme ?va rog sa ma ajutati ,procesul e in decembrie si chiar as avea nevoie de niste sfaturi.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: AntiStress , utilizator 12:56, 10 Septembrie 2012
aveti si posibilitatea de a da in judecata pe sefa (la litigii de munca) si cu martori dintre colegii Dv. sa dovediti ca ati prestat activitate si nu ati fost platita. Sunt cazuri in care s-au castigat procesele, s-au recuperat salariile, si asa castigati vechimea in munca pentru perioada lucrata. Veti fi nevoita sa returnati indemnizatia de somaj, pentru ca nu puteti aparea si angajata si somera in plata.Cel mai bine consultati un avocat pe probleme de munca sa vedeti ce sanse aveti.Daca se fac valuri si institutia de stat ( ITM-ul ) castiga procesul, adica se constata ca ati lucrat la negru, firma primeste o amenda MAAARE! si poate si Dv.
BAFTA! La proces orium va trebui sa va prezentati.
Un angajator care practica munca la negru este uns cu tote alifiile....iar ITM l-a amendat si a incheiat actiunea.Tu esti nominalizata ca sanctionata in procesul verbal ?Daca nu, ai sansa dar fara avocat nu faci nimic.Un onorariu de 1000 ron cred ca nu -ti permiti....asa ca la prima infatisare prezinta-te si vezi despre ce este vorba si cere amanare pentru angajare avocat,iar daca nu ai venit cere chiar unul din oficiu.Nu cred in nevinovatia ta....interesul tau in toti acesti ani in care nu ai cautat sa lucrezi cu contract,apoi nunta si acceptul sa lucrezi cand luai ajutor somaj.Asa se pune problema in instanta.Scoate-ti din cap ca faci un favor "sefei" mintind pentru ea.Crede-ma esti vinoata ....ai ajuns pe forum ,nu mai este secret...exemplu eu,nici nu stii cine sunt,dar eu stiu ca minti,chiar daca intrebi "este bine sa mint la proces"....nu uita in viata"pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti" este adevarat si pentru sefa si pentru tine.Nu exista vinovat fara vina.
ai primit raspunsul legal sub toate formele, este limpede ce ai de facut, ii raspunzi cu aceeasi moneda, daca ai citit tot cu atentie este simplu ce ai de facut, respecta recomandarile colegilor in mod sigur ai de castigat, tinete tare cum se tine si DOAMNA DIRECTOR, diplomata si sincera la proces, dumnezeu sa te ajute pe tine si pe toti cei care sau ostenit sa-ti raspunda si nu in ultimul rand pe creatorul acestui site
Usor a spune si a condamna pe cineva care lucreaza la patron fara carte de munca,si primeste salariul cum vrea si cand vrea patronul.Ce sansa de a mai lucra la un patron,daca mergi si spui:de maine nu mai lucrez fara carte de munca.Si sa nu uitam realitatea din zilele noastre,cand cu greu gasesti un loc de munca,si pentru a supravietui esti dispus sa faci compromisuri,cu riscul de a pierde niste drepturi garantate de lege.Parerea mea este ca organele abilitate in a verifica munca la negru,sa-si faca datoria in sensul de a verifica fiecare firma,cati angajati are cu carte de munca etc,In privinta procesului cu patronul sfatul meu e sa nu mintiti,nu are sens sa riscati ca nu merita efortul,iar la problema cu somaj-salarii incasate,din moment ce nu ati avut carte de munca,nu cred ca trebuie sa restuiti vreo suma..S-auzim numai de bine.
ionasaly a scris:

....... sfatul meu e sa nu mintiti,nu are sens sa riscati ca nu merita efortul,iar la problema cu somaj-salarii incasate,din moment ce nu ati avut carte de munca,nu cred ca trebuie sa restuiti vreo suma..S-auzim numai de bine.


Stimabile @ionasaly, dati sfaturi bune, doar ca ele nu sunt si utile celor care cauta sfaturi.
Se pare ca asa cum interpretati Dvs. problema, asa o interpreteaza si persoana care a deschis acest subiect, dar mai rau este ca in mare parte romanii asa percep ca trebuie sa traiasca, adica prin incasarea unui somaj, nemeritat, si totodata a practica "munca la negru", fara formele legale impuse de stat.
Oare cati dintre Dvs. v-ati gandit ca acel somaj, obtinut "fraudulos" prin minciuna, poate fi redirectionat catre o persoana cu dizabilitati, sau catre un copil care are nevoie urgenta de un transplant de celule stem, sau catre un pensionar care are o pensie de 150-200 de lei/luna ?
Din cei care practica astfel de abuzuri, cu certitudine niciunul nu se gandeste la o alta persoana, pentru ca romanul asa a invatat sa traiasca, prin eludarea legii si prin incasarea de venituri contrar legii, atunci cand este incadrat in munca, o munca pe care o face cu acte legale sau fara acte.
Legea este clara, nu ai drept de somaj daca ai un raport de munca, si nu precizeaza daca acel raport este facut cu acte sau fara acte, pentru ca tot ea interzice "munca la negru".
Cunoastem ce se intampla cu angajatii care solicita carte de munca, la un patron "cu probleme", dar acest lucru nu indreptateste pe nimeni sa fraudeze statul roman, prin obtinerea si de un ajutor de somaj, in contextul cand are raport de munca, fie el si fara indeplinirea formelor legale.
Avem o mare problema, toti vrem sa "pacalim" statul obtinand bani necuveniti, si paradoxal, toti ne plangem de conditiile de trai de proasta calitate pentru care gasim un singur vinovat: statul roman.
Statul roman se face vinovat doar din prisma unur functionari neglijenti in serviciu sau corupti, si nicidecum pentru ca este "tepuit" de sume considerabile, tocmai de cetatenii sai, care pretind ca vor un trai decent.
Sustragandu-ne de la plata impozitelor pe venit/profit, nu numai ca incurajam munca la negru, ci ne adancim natiunea intr-o zona din care nimeni nu mai poate iesi, si acest lucru se va reflecta asupra copiilor nostri si a celor care vor urma.
Ultima modificare: Joi, 30 August 2012
AntiStress, utilizator

Alte discuții în legătură

De ce nu sunt depistati martorii mincinosi chiar atunci cand depun marturie? ionescuioanamaria ionescuioanamaria De ce nu sunt depistati martorii mincinosi chiar atunci la procese dupa ce au depus marturie? Oare de ce se numesc avocati, judecatori si procurori, daca nu ... (vezi toată discuția)
Minciuna in caz de complicitate. marturie mincinoasa sau favorizarea infractorului ? xuser xuser Speta: X,Y,Z, sparg geamul la o masina, si se urca cu picioarele peste ea. Proprietarul suna la 112, cei 3 fug. Politia il prinde doar pe X. Acesta declara ... (vezi toată discuția)
Avocati scutiti de codul penal? dar cei pe care-i reprezinta? justice123 justice123 Avocatii sunt scutiti de a putea fi acuzati de marturie mincinoasa? Dar fiindca sunt mandatarii celor pe care-i reprezinta? Asta nu inseamna ca cei ... (vezi toată discuția)