avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... este bine sa mint la proces?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

este bine sa mint la proces?

buna ziua.am lucrat la sefa mea timp de 6 ani si de-abia anul trecut mi-a facut contract de munca ,dupace am facut un an de la contract m-a dat in somaj dar am si lucrat in continuare deci am luat si somaj si salar.acum o luna de zile m-a prins itm si i-a dat amenda 10000 ron ,ea nu a fost de acord sa plateasca si i-a dat in judecata si acum ea vrea sa mint pt ea la proces sa-i zic k am stat doar 3 ore atunci in ziua knd a venit itm,bine ca ea merita ce e mai rau are sa-mi dea banii pe jum de an ,cu toate ca avea de unde sa-mi dea (nunti ,aniversari ,magazine ,restaurante etc) dar niciodata nu avea bani,ink eu stau bine cu jum de an dar am colegi care au de luat banii de anul trecut este o femeie fff perversa a stiu cum sa ne lucreze la psihic pe toti ,puteam sa plec de la ea knd vedeam k intarzie cu banii dar st legata de ea k am nunta la localul ei si sa nu-mi faca vreo prob.e bine sa mint pt ea la proces? dak eu o scot pe ea si se salveaza si dupa itm o sa=mi faca mie probleme ?va rog sa ma ajutati ,procesul e in decembrie si chiar as avea nevoie de niste sfaturi.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: AntiStress , utilizator 12:56, 10 Septembrie 2012
eram studenta cand am venit la ea ,si oricum sa treaca cu nunta asta o am sambata si dupa mi=a zis k dupa nunta vrea sa vb sa=mi spuna ce sa mint dar la asta ma gandeam si eu cat am suferit si am plans pt munca asta merita tot ce e mai rau .da dar dak eu zic adevarul ii zic k luam si somaj si salar mie ce o sa-mi faca?
mie nu mi-a zis nimic atunci a chemat-o doar pe ea la itm ,si daca ea a depus contestatie si i-a dat in judecata cred k atunci o sa aflu si e rezultatul ,ea mi-a zis k o sa-mi ia somajul dar pana la proces o sa se termine si sa nu ma puna sa-l dau inapoi sau sa=mi dea vreo amenda
dar de ce ati acceptat sa intrati in somaj?
v'a obligat, v'a amenintat in vreun fel?
nu m-a amenintat ,nu-si mai permitea sa plateasca pt cartea de munk ,plus k m-am imbolnavit o data si i-am zis dak am asigurare medicala si mi-a zis k nu si m-a trimis la un doctor de-al ei ,ea niciodata nu avea bani pt noi dar se ducea in vacante si niciodata nu a stiu sa ma aprecieze
Cred ca raspunsul vi l-ati dat singura. Cu siguranta nu merita sa riscati un dosar penal pt marturie mincinoasa si apoi sa treceti chiar dvs printr-un proces care pune in balanta propria libertate.
Sfatul meu: spuneti tot adevarul!

Alte discuții în legătură

De ce nu sunt depistati martorii mincinosi chiar atunci cand depun marturie? ionescuioanamaria ionescuioanamaria De ce nu sunt depistati martorii mincinosi chiar atunci la procese dupa ce au depus marturie? Oare de ce se numesc avocati, judecatori si procurori, daca nu ... (vezi toată discuția)
Minciuna in caz de complicitate. marturie mincinoasa sau favorizarea infractorului ? xuser xuser Speta: X,Y,Z, sparg geamul la o masina, si se urca cu picioarele peste ea. Proprietarul suna la 112, cei 3 fug. Politia il prinde doar pe X. Acesta declara ... (vezi toată discuția)
Avocati scutiti de codul penal? dar cei pe care-i reprezinta? justice123 justice123 Avocatii sunt scutiti de a putea fi acuzati de marturie mincinoasa? Dar fiindca sunt mandatarii celor pe care-i reprezinta? Asta nu inseamna ca cei ... (vezi toată discuția)