avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... este bine sa mint la proces?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

este bine sa mint la proces?

buna ziua.am lucrat la sefa mea timp de 6 ani si de-abia anul trecut mi-a facut contract de munca ,dupace am facut un an de la contract m-a dat in somaj dar am si lucrat in continuare deci am luat si somaj si salar.acum o luna de zile m-a prins itm si i-a dat amenda 10000 ron ,ea nu a fost de acord sa plateasca si i-a dat in judecata si acum ea vrea sa mint pt ea la proces sa-i zic k am stat doar 3 ore atunci in ziua knd a venit itm,bine ca ea merita ce e mai rau are sa-mi dea banii pe jum de an ,cu toate ca avea de unde sa-mi dea (nunti ,aniversari ,magazine ,restaurante etc) dar niciodata nu avea bani,ink eu stau bine cu jum de an dar am colegi care au de luat banii de anul trecut este o femeie fff perversa a stiu cum sa ne lucreze la psihic pe toti ,puteam sa plec de la ea knd vedeam k intarzie cu banii dar st legata de ea k am nunta la localul ei si sa nu-mi faca vreo prob.e bine sa mint pt ea la proces? dak eu o scot pe ea si se salveaza si dupa itm o sa=mi faca mie probleme ?va rog sa ma ajutati ,procesul e in decembrie si chiar as avea nevoie de niste sfaturi.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: AntiStress , utilizator 12:56, 10 Septembrie 2012
Cred ca in primul rand trebuie sa va adunati curajul (cu siguranta il veti gasi, numai gandindu/va prin cate ati trecut) si sa va infruntati sefa, sa scapati de "frica" de a va exprima...si eu recunosc mai am momente din acestea si nu sunt deloc sanatoase...acumulezi multa frustrare.
Din pacate in multe situatii se intampla astfel...iar, imi pare rau ca trebuie sa o spun, "cocalarii" de genul sefei d/voastra, traiesc bine mersi, pozand in mari oameni de afaceri prin cercurile lor neglijand grosolan orice drepturi ale angajatilor...din cauza tolerarii si acceptari de a fi bataia de joc a lor ...in concluzie treziti/va si procedati cum trebuie!
Sunt convins ca un loc de munca veti gasi!
Mult succes!
Este ilegal sa mintiti la proces.
Daca mintiti la proces veti intra in sfera penalului si veti avea probleme penale.
Exista infractiunea de marturie mincinoasa care se sanctioneaza cu inchisoarea.
Pai...tot ilegal a fost sa ia si salariul si ajutor de somaj. Asta nu-i spune nimeni? Banii aia, mi se pare ca cineva o sa-i dea inapoi cu dobanda si penalizari. Cine oare...? Ghici, ghicitoarea mea.:confused:
.. eu inteleg ca primeai somaj si "salar" , insa nefiind angajata ( primeai banii la negru !!) , doamna a fost amendata pt Munca la negru !!! , altfel daca erai angajata trebuia sa restitui banii de somaj , atat cat ai primit pana la data controlului !!!
homereg a scris:

.. eu inteleg ca primeai somaj si "salar" , insa nefiind angajata ( primeai banii la negru !!) , doamna a fost amendata pt Munca la negru !!! , altfel daca erai angajata trebuia sa restitui banii de somaj , atat cat ai primit pana la data controlului !!!

...asa cum mai spunea cineva mai sus , daca minti si esti prinsa ( vor fi citati si alti martori care - poate - nu vor "minti" ) esti pasibila de pedeapsa pt fals in declaratii si sperjur ...si poti ramane cu cazier !!!!

Atentie deci !!!

Alte discuții în legătură

De ce nu sunt depistati martorii mincinosi chiar atunci cand depun marturie? ionescuioanamaria ionescuioanamaria De ce nu sunt depistati martorii mincinosi chiar atunci la procese dupa ce au depus marturie? Oare de ce se numesc avocati, judecatori si procurori, daca nu ... (vezi toată discuția)
Minciuna in caz de complicitate. marturie mincinoasa sau favorizarea infractorului ? xuser xuser Speta: X,Y,Z, sparg geamul la o masina, si se urca cu picioarele peste ea. Proprietarul suna la 112, cei 3 fug. Politia il prinde doar pe X. Acesta declara ... (vezi toată discuția)
Avocati scutiti de codul penal? dar cei pe care-i reprezinta? justice123 justice123 Avocatii sunt scutiti de a putea fi acuzati de marturie mincinoasa? Dar fiindca sunt mandatarii celor pe care-i reprezinta? Asta nu inseamna ca cei ... (vezi toată discuția)