avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de interventie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de interventie

Vreau sa depun o cerere de interventie intr-un proces care are termen in septembrie, deschis de un coleg de-al meu, impotriva unei institutii pentru eliberarea unor acte.
Insa eu am deschisa si o actiune cu acelasi obiect ca al colegului, care are termen in octombrie!
Pot sa intervin in procesul colegului meu? Ce se intampla cu cerere mea? renunt la judecata sau o suspend?

Multumesc

Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 20:23, 29 August 2012
Doar dacă dreptul invocat de colegul D-vostră este același cu al D-voastră puteți să invocați o cerere de intervenție în interes propriu.

Dacă dreptul invocat de D-voastră este distinct față de cel al colegului, puteți să formulați doar o cerere de intervenție în interesul colegului D-voastră și nu în interes propriu. (art. 49 - 50 Cod proc civ.).

Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2012
Patrick_, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de interventie inregistratnou inregistratnou Ma aflu intr-un proces de contestatie la executare care se afla in faza de recurs, la tribunal, am termen in cateva saptamani! Poate o ruda de a mea, spre ... (vezi toată discuția)
Exceptii invocate de intervenientul in interes propriu panteraadi panteraadi Buna seara,Un proces civil desfasurat intre un reclamant si un parat .Se formuleaza de un al treilea participant in cadrul procesului, o cerere de interventie ... (vezi toată discuția)
Retragere din proces lucas2009 lucas2009 Doua intrebari: 1. reclamantul poate sa retraga actiunea deschisa in justitie?Cum se face? 2. daca in acelas proces cineva a depus o cerere de ... (vezi toată discuția)