avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retragere din proces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retragere din proces

Doua intrebari:
1. reclamantul poate sa retraga actiunea deschisa in justitie?Cum se face?
2. daca in acelas proces cineva a depus o cerere de interventie,trebuie sa si-o retraga si el, sau daca renunt eu la proces automat se anuleaza si cererea de interventie si se termina procesul?
astept un raspuns, sau mai multe.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Oana Istina , Consilier juridic 14:37, 29 Ianuarie 2009
Reclamantul personal in fata instantei poate declara ca intelege sa renunte la actiune iar instanta va pronunta o incheiere in acest sens.
Daca interventia este accesorie, adica in interesul reclamantului va ramine fara obiect, insa daca este o interventie principala in conditiile art. 49 cod proc. civ. retragerea actiunii nu impiedica solutionarea acestei cereri
cererea de renuntare se poate face personal de catre parti in fata instantei de judecata. Dar cu privire la cererea de interventie e discutabil, in sensul ca daca cererea de interventie era accesorie, adica cineva a intervenit in proces ca sa va sustina pe dumneavoastra automat, prin renuntarea dumneavoastra la proces aceasta cerere ramane fara obiect, dar daca cererea de interventie este principala(in nume propriu), adica intervenientul ale si el pretentiile lui fata de acelasi parat atunci aceasta cerere ramane in continuare sa fie judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptii invocate de intervenientul in interes propriu panteraadi panteraadi Buna seara,Un proces civil desfasurat intre un reclamant si un parat .Se formuleaza de un al treilea participant in cadrul procesului, o cerere de interventie ... (vezi toată discuția)
Intervenient accesoriu teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.Vreau sa stiu ce urmeaza dupa admiterea unui intervenient intr-un proces .Cererea de interventie a fost facuta la instanta de recurs.De regula ce ... (vezi toată discuția)
Cerere de interventie ni_leta ni_leta Buna seara Am o nedumerire. - paratul , ( la fond) formuleaza cerere reconventionala, dupa care renunta la ea si o califica in cerere de interventie in ... (vezi toată discuția)