avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cine trebuie sa indrepte eroarea materiala si de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cine trebuie sa indrepte eroarea materiala si de calcul?

judecatoria emite o hotarare in care s-a strecurat o greseala materiala si de calcul.aceasta greseala apare evidentiata corect in raportul de expertiza contabila dar este preluata gresit de instanta,in loc de x euro au fost trecuti x lei.in aceasta hotarare fostul sot era obligat la plata unei sulte in favoarea mea.in urma acestei hotarari am depus apel si recurs,instanta de recurs schimband in parte hot de la fond,fiind eu cea care urma sa dea fostului sot o sulta,dar mentinadu-se greseala respectiva,iar din aceasta cauza eu fiind nevoita sa achit in plus fostului sot 10 000 lei.am cerut indreptarea erorii materiale si de calcul instantei de recurs dar mi-a fost respinsa ca nefondata.mai poate indrepta judecatoria aceasta greseala in conditiile in care hotararea a trecut prin toate fazele procesuale?
Cel mai recent răspuns: desirelia75 , utilizator 10:31, 17 Noiembrie 2012
desirelia75 a scris:

fiind nevoita sa achit in plus fostului sot 10 000 lei.


Si ma tem ca ii veti achita :( ...din ceea ce reusesc eu sa vad dincolo de ceea ce reusiti dvs. sa exprimati in scris.

Avocat in cauza ati avut?

Daca da, atunci ... (ma abtin).

Daca nu, atunci ma tem ca veti trece suma de mai sus in contul "economiei" pe care unii oameni au impresia ca o fac atunci cand ocolesc avocatul.

In materie de partaj, cam tot ceea ce pare eroare materiala si de calcul este in realitate o eroare de judecata

Asemenea erori se indreapta (se schimba) in calea de atac. (nu prin simpla cerere de indreptare eroare materiala).

De ce nu a "indreptat-o" Curtea de Apel in acest caz!? Pentru ca ea a judecat in RECURS (calea de atac promovata impotriva hotararii date in apel).

Instanta de recurs nu putea sa examineze omisso medio aspecte care nu au facut obiectul controlului instantei de apel.

desirelia75 a scris:

curtea de apel la recursul procesului de partaj ... a respins ca nefondata spunand ca este greseala de la fond.


Stiti ce insemna asta In "traducere" libera (adica pe intelesul lumii)? Inseamna cam asa: Vedem, fir'ar sa fie! Dar daca n-ati cerut ce trebuia si cand trebuia, noi nu putem sa dam nici daca am vrea, caci procedura civila ne tine pe la incheieturi. Ceea ce ne cereti noua acum trebuia sa-i cereti intantei de apel. Ce nu ati criticat in apel ...ramane sum s-a stabilit.

Din pacate, multi cred ca se pricep si la procedura civila, ca si la fotbal. Numai ca, datul cu presupusul in fotbal, e una, iar in procedura civila s-ar putea sa ... coste.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012
romascanu, moderator
da,am avut avocat,dar aceasta greseala am vazut-o mai tarziu,dupa ce am depus motivele de apel.ideea e alta...eu nu am contestat nicio secunda judecata sau procentele...ci suma care este preluata gresit.nu aveam cum sa merg mai departe cu contestatie in anulare.dupa recurs ptr ca eram multumita de felul in care au judecat,era corect 50-50.procentele le-am atacat si in apel si in recurs ptr ca la fond el avea 75% din tot si casa in natura ca la recurs sa se schimbe in 50-50 si sa imi dea mie casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare materiala ContSters245483 ContSters245483 Buna ziua!In cererea de recurs (in cadrul unui proces de divort-partaj),avocatul meu a mentionat faptul ca masina valora 6000 euro, si nu 6000 lei, asa cum ... (vezi toată discuția)
Eroare materiala dand dand Am o hotarare irevocabila data de o curte de apel privind impartirea mostenirii unei case. Cel cu care m-am judecat a spus ca exista o eroare materiala la ... (vezi toată discuția)
Instanta a omis sa treaca numele mai multor reclamanti in sentinta civila iolanda15 iolanda15 Va rog sa-mi spuneti ce se mai poate face in urmatoarea situatie. Actiunea avand ca obiect -drepturi banesti- a fost promovata de sindicat pentru membrii ... (vezi toată discuția)