avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile libere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile libere

Imi puteti spune cum sa procedez: am un angajat care a fost in concediu de odihna 2 saptamani, si in aceste 2 sapt. i-a murit mama ( regulamentul nostru intern prevede 3 zile libere ptr acest eveniment ). Acum, cand a inceput lucrul, trebuie sa-i acord cele 3 zile libere, nu ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:47, 28 August 2012
Normal CO trebuia intrerupt, la cererea angajatului pt motive obiective (art. 151(1) CM republicat) si ii acordati zilele libere platite pentru eveniment, iar dupa expirarea acestora putea fie sa continue sa-si efectueze restul perioadei de CO aprobata de angajator, fie urma sa efectueze restul de CO la o alta data stabilita de comun acord cu angajatorul.
Prin bunavointa angatorului i se pot acorda cele 3 zile dupa terminarea CO...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediului de odihna Dorina Miclescu Dorina Miclescu Din anul 2010 sotul meu are un rest de concediu de odihna de 16 zile, iar in anul 2011 nu a avut concediu de odihna deoarece tot anul a fost in concediu ... (vezi toată discuția)
Zile libere in caz de deces ruda de gradul 1 elenagabi elenagabi Va rog mult sa-mi spuneti daca angajatorul este obligat sa-mi acorde cateva zile libere in cazul decesului unei rude de gradul 1 si, daca da, cate zile si in ... (vezi toată discuția)
Zile libere in caz de deces viosalg66 viosalg66 Buna seara La colega mea ,ia murit socrul ,,intrebarea mea este daca mai este valabila 3 zile platite in cazul de deces dar la socru? va multumes (vezi toată discuția)