avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum imi pot recupera banii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum imi pot recupera banii

i am imprumutat unei prietene o suma de 600 ron , i am pus banii in contul ei de card .Am op de la banca si chitanta cu care am platit. EA NU VREA SA MI DEA nici bani ,nici macar sa stea o luna la mine pt banii dati.ce ar fi indicat de facut pt am recupera banii.
Cel mai recent răspuns: garoche , utilizator 13:21, 31 Octombrie 2010
Nu ati precizat cu ce titlu i-ati dat cei 600lei.Putea sa fie imprumut sau donatie.
Aveti dreptul ca ea sa va restituie banii.
Daca nu o face de buna voie o puteti actiona in judecata civila.Insa, in cererea de chemare in judecata trebuie sa precizati care a fost raportul juridic dintre parti.
In sensul de a locui la dvs nu puteti obtine sub nicio forma obligarea acesteia de catre instanta.

avocat Claudiu Lascoschi
De regula in asemenea cazuri bani se dau inainte. Nu aveti alta solutie decat sa cereti executarea prestatiei pe cale judecatoreasca.#-o
zoro24 a scris:

i am imprumutat unei prietene o suma de 600 ron , i am pus banii in contul ei de card .Am op de la banca si chitanta cu care am platit. EA NU VREA SA MI DEA nici bani ,nici macar sa stea o luna la mine pt banii dati.ce ar fi indicat de facut pt am recupera banii.
=D>=D> nimic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog ajutati-ma! andrushca27 andrushca27 Buna! In aprilie am imprumutat unui prieten suma de 4500 de euro, cu promisiunea ca mi-i inapoiaza in cateva saptamani...mentionez ca am transferat banii in ... (vezi toată discuția)
Poti trimite unei persoane bani prin banca cu titlu de imprumut? vlad29 vlad29 as vrea sa stiu daca pot sa trimit unei persoane bani cu titlu de imprumut si cat e e sigur? (vezi toată discuția)
Certificare imprumut madd madd Buna ziua! Am imprumutat unei cunostinte o suma de bani si de 3 ani tot incerc sa-i recuperez. Daca il conving sa semneze la notariat o declaratie prin care ... (vezi toată discuția)