avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 199 soluții astăzi

Joi, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia de la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia de la locul de munca

buna ziua,astazi am renuntat la locul de munca in care eram angajat pe perioada nedeterminata (cu lichidare la zi pt ca trebuie sa incep munca in alta parte)iar seful meu a zis ca ma da in judecata pt ca trebuia sa respect preavizul.vreau sa stiu daca este legal asa ceva?tin sa va mentionez ca lucrez pe tir si ma pus sa las tirul impreuna cu alti 8 colegi in franta la reprezentanta de unde apartinem si ne-a cumparat bilet pt autocar de am venit acasa iar acum imi spune ca trebuie sa ii predau lui tirul personal ca daca nu ma da in judecata.poate sa faca asa ceva?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:58, 29 August 2012
Daca ati fost angajat in baza unui contract de munca, preavizul este obligatoriu...demisia verbala sau tacita este imposibila; angajatorul este indreptatit sa fie suparat si v-as recomanda sa ajungeti la o intelegere cu el decat sa bateti holurile tribunalelor.
eu am predat astazi lichidarea scrisa la zi.pe contract scrie ca 3 luni sunt in proba adica el ma poate da afara in aceste 3 luni dar eu nu pot pleca ca ma da el in judecata?
Perioada de proba, de care nu ati amintit, schmba ecuatia....... printr-o simpla notificare, scrisa - conditie de validitate-, poate inceta contractul intre d-voastra si angajator, fara sa fie obligatoriu acordarea preavizului.
Evident notificarea d-voastra nu trebuie motivata.
deci sa inteleg ca pot sa plec linistit?cu lichidarea pe care am lasato astazi?
Notificarea scrisa este obligatorie, pentru a evita orice eventuala pretentie a angajatorului !!!

Alte discuții în legătură

Preaviz ContSters315461 ContSters315461 Buna ziua. Tocmai m-am angjat la o firma. Lucrez de 3 zile aici, dar vreau sa plec din motive personale. Trebuie sa respect perioada de preaviz tinand cont ... (vezi toată discuția)
Demisie ContSters157480 ContSters157480 Buna ziua, Mi-am depus demisia la firma unde am lucrat, mi-au comunicat VERBAL in aceeasi zi ca s-a acceptat incetarea CIM cu acordul partilor si ca de a ... (vezi toată discuția)
Demisie din invatamant floralina floralina Buna!Sunt invatator titular si as vrea sa-mi dau demisia din invatamant!Cand pot face asta ,este nevoie de preaviz de 15 zile sau se poate cu lichidare la ... (vezi toată discuția)