buna ziua,astazi am renuntat la locul de munca in care eram angajat pe perioada nedeterminata (cu lichidare la zi pt ca trebuie sa incep munca in alta parte)iar seful meu a zis ca ma da in judecata pt ca trebuia sa respect preavizul.vreau sa stiu daca este legal asa ceva?tin sa va mentionez ca lucrez pe tir si ma pus sa las tirul impreuna cu alti 8 colegi in franta la reprezentanta de unde apartinem si ne-a cumparat bilet pt autocar de am venit acasa iar acum imi spune ca trebuie sa ii predau lui tirul personal ca daca nu ma da in judecata.poate sa faca asa ceva?
Cred ca este mult mai bine sa ne spuneti ce ati specificat in acea cerere de incetare a raportului de munca ... notiunea de ”lichidare la zi” nu exista in Codul Muncii .. incetarea raportului de munca se poate face conform art.55 C.mun., si anume:
a) de drept;
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;
c) ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi, în cazurile şi în condiţiile limitativ prevăzute de lege.
Ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi avem urmatoarele situatii:
- demisia , care poate fi cu sau fara preaviz
- incetarea raportului de munca pe perioada sau la sfarsitul perioadei de proba
- concedierea.
Am scris lichidare la zi din motive personale.Eu sunt angajat din data de 20 iunie 2012 la firma respectiva am fost plecat 6 saptamani pe comunitate asa a fost intelegerea iar in data de 31 iulie am lasat tirul in franta si am venit acasa cu un autocar biletul fiind cumparat de sefi.De atunci stau acasa ca au zis ca sunt toti in concediu si nu avem de lucru.Eu nu am vrut sa mai stau acasa pt ca imi trebuie bani si am gasit in alta parte unde trebuie sa incep cu data de 30 august.de aceea a trebuit sa imi depun lichidarea dar seful a zis ca ma da in judecata.Cum sa procedez?
Nu stergeti mesajul! Eu as invoca in fata instantei faptul ca:
1. Dreptul este unitar (principiu constitutional)
2. Toti cetatenii sunt egali (principiu constitutional)
3. Daca dl Basescu Traian trebuie sa paraseasca functia la demisie, atunci si eu (daca e asa pentru dl Basescu Traian)
Problema nu trebuie pusa in acest fel , intrucat angajatorul nu are obligatia de a va inceta raportul de munca in conditiile impuse de dvs ... asadar:
- daca este vorba despre demisie, atunci regula in materie este incetarea c.i.m. dupa efectuarea unui preaviz
- daca este vorba despre incetarea cu acordul partilor, atunci nu se acorda preaviz.
Preaviz
ContSters315461
Buna ziua.
Tocmai m-am angjat la o firma. Lucrez de 3 zile aici, dar vreau sa plec din motive personale.
Trebuie sa respect perioada de preaviz tinand cont ... (vezi toată discuția)
Demisie
ContSters157480
Buna ziua,
Mi-am depus demisia la firma unde am lucrat, mi-au comunicat VERBAL in aceeasi zi ca s-a acceptat incetarea CIM cu acordul partilor si ca de a ... (vezi toată discuția)