avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vreo sansa pe civil?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vreo sansa pe civil?

Am vreo sansa "reala" pe civil pt urmatorul caz:

- batut mar de 5 indivizi, 18 zile medicale. Motiv: razbunare

insa...

-procurorul acuza pe unul, pe ceilalti ii cheama de martori... el crede ca batausii vin in fata blocului cu martori dupa ei :0:P
-desi zice cu mana ei ca au fost mai mult de 3 agresori , nu retine agravanta :) nici prim procurorul nici judecatorul :) ii rogi frumos, le atragi atentia si nu o retin!
-retine in schimb impotriva mea un 73 lit B. provocare. Cu ce i-am provocat? nu stiu ? ca nu m-am dus la naiba la "calea ferata" sa ma omoara? ca am depus plangere penala impotriva lor ! habar nu am ! ca nu scrie in ordonanta!
era vorba despre o intalnire cu o fata pe care culmea chiar am refuzat sa ma intalnesc cu ea, asa ca a venit ea la intalnire in fata blocului cu gasca dupa mine! am depus chiar foto ale mesajelor SMS,etc! nu ! eu i-am provocat!
-pe timpul anchetei mi se iau o declaratie sub presiune, in timp ce aveam un hematon intercranic la cap, dupa care inafara de insistente de-a ma impaca cu domnii nu am auzit nimic de la domnii politisiti ! am zis NU si m-am plans la procurorul de caz, asa ca "procurorul de caz" m-a "ars".
-am cerut probe, probatoriu cu cei implicati, testarea poligrafica a mea... nimic! se faceau ca ploua, dar nu au uitat sa zica ca ala nu mi-a distrus vreun bun, culmea eu vroiam sa aduc probe ca el m-a lovit cu pumnul in ochelari si ca a rezultat o pareza de nervi si o cicatrice care ma costa peste 2000 euro s-o inlatur!!! nici macar cu un "neconcludent cauzei" nu mi s-a raspuns la cererile mele!


Stiu ca daca se retine 73.b de obicei nu se dau daune morale, nu mi se deconcteaza cheltuieli judiciare iar eu sunt de obicei pus alaturi de "calau" sa platesc 50% din valoarea spitalului.

Mda, facut plangere la prim-procuror si la judecator, explicat la ei chestii de logica juridica primare! insa ii doar in cot... pt. ei nu nu e Ok !

Aici este ordonanta procurorului, cu mentiunea ca... surpriza sunt singurul caz din Romania in anul 2011 (si cred ca si in 2012) care cu peste 18 zile de ingrjiri medicale care pe lovire si alte violente s-a dispus 18^1 (fapta nu prezinta pericol social...): am cerut ca un bou evidenta statistica la cele 180 de parchete din tara, 50 au raspuns ca nu au 18^1 la asa zile medicale, restul de 120 ca nu au date statistice in functie de zilele de ingrijiri medicale.
Daca adaugam ca fapta s-a savarsit in co-autorat prin inducerea in eroare a victimei, respectiv manopere dolosive...
De asemenea distractia m-a costat 15 000 lei, dovedibili cu acte, mai spuneti mie cauza de lovire si alte violente cu asemenea cheltuieli medicale.

Noah ... pixul meu "creier" nu are. Ce ma fac? Ma pot duce cu jegul asta (de ordonanta) pe civil sau voi fi facut din nou prost si voi pierde 1500 lei pe taxe de timbru?

[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 28 August 2012
xuser, utilizator
Cel mai recent răspuns: xuser , utilizator 00:41, 29 August 2012
Sanse mari pe parte civila deoarece existenta faptei,a vinovatiei si identificarea faptuitorului sunt dovedite de ordonanta procurorului.Chiar va recomand sa actionati intr-o instanta civila deoarece aceasta trebuie doar sa stabileasca cuantumul despagubirilor.
Ultima modificare: Marți, 28 August 2012
ContSters258804, utilizator
Ok, dar cu "provocarea" inexistenta ce ma fac? Daca v-ati uitat peste ordonanta eu nici nu stiu cum sa ma apar pt. ca nu mi se zice cum l-am provocat, el poate invoca orice si schimba declaratia.Pentru ca daca dau un search pe google observ ca pentru 73 lit B se face astfel:
-50,50 spitalizarea
-fara daune morale
-fara cheltuieli de judecata
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2012
xuser, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovire si alte violente xuser xuser Buna ziua, ce sansa as avea pe civil in cazul pt. un proces de lovire si alte violente? - s-a solutionat cu SUP, fata nu prezinta pericol social -a retinut ... (vezi toată discuția)
Se mai poate face ceva? golebea golebea Buna ziua, ma adresez pe acest forum in speranta ca voi gasi un raspuns ... ... (vezi toată discuția)
Cat e vina mea? xuser xuser Buna ziua, sunt victima unui proces penal de lovire si alte violente. proces solution de catre procuror printr-un 18^1 pt. un faptuitor cu aplic. 73B, impreuna ... (vezi toată discuția)